Varm og krydret couscoussalat med Quorn-fileter
Revne Quorn-fileter i en søt og krydret saus, servert på en seng av luftig couscous iblandet bakt flaskegresskar, paprika og plommetomater. Toppet med ristede pinjekjerner, vårløk og koriander.
Tjener 4
60 mins
En utfordring
322 kalorier
(Per porsjoner)
12.1g av fett
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-fileter
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
Saus
- 4 Quorn-fileter
- 1 ss vegetabilsk olje
- ½ ts sterkt chilipulver
- ½ ts kanel
- ½ ts malt ingefær
- 2 ts brunt sukker
- 80 ml ananasjuice
- 2 ts mangochutney
Salat
- ½ flaskegresskar, skåret i stykker på 3 cm x 3 cm
- 1 rød eller gul paprika,
- i skiver og med frøene fjernet
- 160 g cherrytomater
- 1 ts olivenolje
- 120 g couscous
- 200 ml kokende vann
- 20 g ristede pinjekjerner
- 1 vårløk, skivet opp
- Juice fra ¼ presset lime
- Ferskhakket koriander
Metode
- Forvarm ovnen til 200° C.
- Varm opp oljen i ei panne med tykk bunn, ha oppi chili, kanel og ingefær, og stek i 1 minutt. Skru ned til lav varme, tilsett brunt sukker og stek videre i 30 sekunder.
- Tilsett ananasjuice og mangochutney, la koke opp, og la det så småkoke i 15 minutter eller til det har tyknet.
- Legg Quorn-filetene på et stekebrett og hell sausen over.
- Bak i 10-12 minutter eller til kjernetemperaturen er nådd. Fjern fra stekeovnen, og riv filetene i strimler ved hjelp av to gafler. Hold det varmt dersom du skal servere retten varm.
- På et nytt stekebrett fordeler du flaskegresskar, paprika og plommetomater utover. Dryss over olje og bak det i 25-30 minutter, eller til det blir gyllent og mørt.
- Imens koker du opp vannet i en stor kjele. Hell oppi couscousen, fjern fra varmen og dekk til. La stå i 10 minutter.
- Rør grønnsakene inn i den luftige couscousen, og dryss olivenolje og frisk limejuice over.
- Legg de revne filetene oppå salaten. Dryss ristede pinjekjerner over, samt koriander og vårløk. Serveres varm eller kald.