Intoleranse

Kan jeg være intolerant ovenfor Quorn?

Quorn™-produkter har blitt spist i over 30 år, og over 3 milliarder Quorn-baserte måltider har blitt servert.

Det er derimot viktig å vite at Quorn-mat kan inneholde allergener som egg, melk og gluten. Disse produktene er godt merket på baksiden av pakken sammen med innholdsdeklarasjonen og råd vedrørende allergier.

Det har vært noen sjeldne tilfeller av allergiske reaksjoner på produkter som inneholder Mycoprotein, som er en del av sopp/mugg-familien (fusarium venenatum). Mycoprotein™ inneholder mye protein og fiber, og kan derfor føre til intoleranse hos enkelte mennesker.

Næringsmiddeltilsynet slår fast at "forskning anslår at mellom 1 og 100-200 000 mennesker kan reagere på (Quorn) produktene".

All proteinbasert mat kan potensielt føre til en ugunstig reaksjon hos enkelte forbrukere. Eksempelvis er rundt 1 av 200 intolerante ovenfor soya.