Skip to main content
Tilbake til hovednettstedet

EN REVOLUSJONERENDE HISTORIE

Fra før det ble trendy, har Quorn® kjempet det godes kamp for å spise kjøttfritt. Det er en revolusjonerende historie som langt fra er over – den vokser hver dag, ettersom vi utvikler nye kjøttfrie måltider som fortsetter å gjøre godt for mennesker og planeten.
Lord Rank

Det hele begynte på 1960-tallet

Med én manns visjon om å beskytte planeten. Matmangel var et alvorlig tema, og befolkningen var i sterk vekst. Lord Rank så at noe måtte gjøres, tok grep og satte forskerne sine i arbeid.

Vanlig jordbruk klarte ikke holde tritt med etterspørselen - og Rank så seg om etter et alternativ. Han gjorde det til sin oppgave å finne nye, bærekraftige kilder til protein. Etter å ha gått gjennom over 3 000 jordprøver fra hele verden, fant han gull: Oppdagelsen av en mikroorganisme i soppfamilien kalt Fusarium venenatum.

Og det stanset ikke før vi fant den perfekte oppskriften for både mennesker og kloden

Vi tar en sekk med Fusarium, og gjennom en fermenteringsprosess som vi har forbedret helt fra begynnelsen og opp gjennom årene, lar vi den vokse i fermenteringstankene våre i noen få dager før vi begynner innhøstingen.

Fusarium venenatum omdanner karbohydrater til protein, og produserer “Quorn mycoprotein”; en proteinrik, bærekraftig matkilde som er fullstappet med fiber, har et lavt innhold av mettet fett og inneholder null kolesterol. På denne måten er Quorn mycoprotein svært næringsrik.

Og ettersom vi starter med så vidt under ett gram og vokser det til 1 500 tonn med Quorn mycoprotein i løpet av bare én fermenteringssyklus, er det svært bærekraftig og miljøvennlig.

Det er kjøttfri magi!

Ranks oppdagelse kom til å endre maten vi spiser for millioner av oss - og tallet vokser stadig. Ved på tilsette eggehviter til blandingen (eller en plantebasert proteinblanding for veganproduktene våre), og deretter dampe og fryse dem, har vi klart å skape en tekstur som minner veldig mye om kylling. Det er kjøttfri magi!

Rank var veldig klar over at Quorn suksess var avhengig av deilige smaker, og siden den gang har vi stadig utviklet nye, fristende måltider. Quorn tar til seg smaker veldig lett, så ved å tilsette ulike kombinasjoner av urter og krydder, kan vi produsere en rekke smakfulle alternativer som passer alle smaksløker.

Med et lavt innhold av mettet fett, og et høyt fiberinnhold, er produkter som Quorn Farse allsidige, sunne og smakfulle å spise. I tillegg til selve Quorn mycoprotein, har vi tilsatt en rekke andre naturlige ingredienser i Quorn-produktene for å tilføre ekstra næringsstoffer. På denne måten gjenskaper Quorn opplevelsen av å spise kjøtt, men med mye mindre påvirkning på miljøet.

Deilig mat som gir håp for fremtiden

Ved å velge Quorn®, velger du å beskytte kloden. Quorn Farse bruker 90% mindre landmasse og produserer 90% mindre karbonutslipp enn storfekjøtt. Det er enkelt - jo mer bevisste vi blir på maten vi spiser, jo flere fordeler er det for kloden.

Lord Rank startet en matrevolusjon, og vi leder den fortsatt.

Today, millions of people tuck into a huge range of Quorn meals: at breakfast, lunchtime & dinner, or for snacking on the go. And we continue to make Quorn more accessible, developing more Quorn choices for customers all over the world.

Vårt mål er å mette verden i en større skala. Det handler om ikke “kjøttfri”, eller “ren mat” - det handler om bærekraft for verden rundt oss.

Visste du at?

90%

Quorn spaghetti bolognese inneholder 90% mindre mettet fett enn et kjøttalternativ†[1]

3 år

Du kan spare miljøet for utslipp av miljøgasser tilsvarende det du bruker for å lade telefonen din i 3 år ved å bytte ut kjøttdeig med Quorn Farse i ett eneste måltid†[2][3]

10x lower

Vannforbruket av Quorn-kjøttdeig er 12 ganger lavere enn for kjøttdeig†[2]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2022), 3. Forbes (2013)