Skip to main content

TIL ALLES BESTE

Hos Quorn® har vi en misjon. En misjon om å få flere personer til å velge gode kjøttfrie måltider. En misjon om å tilby mat som er sunn både for mennesker og for planeten. En misjon om å bringe folk sammen og starte en bevegelse – fordi til sammen kan matvalgene vi tar gjøre planeten sunnere. Og er ikke det en fremtid verdt å spise for?

EN SUNN OG BÆREKRAFTIG MÅTE Å NYTE GOD MAT PÅ

VÅR MISJON

Leter du etter litt tankevekkende mat? Se videoen vår for å lære mer om hvordan Quorn er laget. Alle produktene våre har Quorn mycoprotein. Det er et superprotein som er sunt både for deg og planeten. Finn ut mer

Produkter

Det er lettere å hjelpe planeten når det smaker godt også. Se det flotte produktutvalget vårt og begynn å endre spisevanene dine i dag.

Se alle produkter

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Installer deg på kjøkkenet og prøv noen av våre smakfulle oppskrifter. Ikkje bare er alle rettene utsøkt gode å spise, de er også gode mot planeten. Det er vinn vinn. Se alle oppskrifter

Visste du at?

90%

Quorn spaghetti bolognese inneholder 90% mindre mettet fett enn et kjøttalternativ†[1]

3 år

Du kan spare miljøet for utslipp av miljøgasser tilsvarende det du bruker for å lade telefonen din i 3 år ved å bytte ut kjøttdeig med Quorn Farse i ett eneste måltid†[2][3]

10x lower

Vannforbruket av Quorn-kjøttdeig er 12 ganger lavere enn for kjøttdeig†[2]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 3. Forbes (2013)

Vanlige spørsmål

Se alle vanlige spørsmål

Er Quorn-produkter glutenfrie?

Vi har en rekke glutenfri produkter, og de er tydelig merket med ikonet for glutenfri på produktsidene våre.

Er Quorn-produkter sunne?

Vi tror ikke vi har det absolutte svaret på hva som er sunt, men vi ønsker å gi folk flere alternativer slik at alle finner mat som passer med livsstilen, matlagingen og helsen deres.

Quorn mycoprotein, som er en ingrediens i alle Quorn-produktene, er et næringsrikt protein som kan inngå i et sunt og variert kosthold. Det inneholder mye protein og fiber, lite mettet fett og ikke noe kolesterol. Det er et kvalitetsprotein som også inneholder alle de ni essensielle aminosyrene som ikke produseres i kroppen og som må tas opp fra maten vi spiser. I tillegg inneholder Quorn mycoprotein en rekke vitaminer og mineraler, det er en kilde til riboflavin, og det inneholder mye kolin, folat, mangan, fosfor og sink.

/NutriScore er en merkeordning som informerer om ernæringskvaliteten på et produkt, og denne brukes i enkelte europeiske land. Ifølge denne er 89 prosent av Quorns produkter rangert med NutriScore A eller B, og anses derfor for å være sunnere valg. Dette kan du lese mer om her.

Har Quorn veganske produkter i sortimentet?

Vi har en rekke veganske Quorn-produkter som er godt merket på produktsidene våre.

Hvordan tilbereder jeg Quorn?

Anbefalte tilberedningsmetoder for Quorn finner du på baksiden av hver pakke og på produktsidene. For best resultat anbefaler vi at du følger metodene som er allerede er godt gjennomprøvd. Hvis du velger å tilberede Quorn på en annen måte, bare sørg for at maten er rykende varm før du serverer og nyter den. Hvis du er på jakt etter smakfull måltidsinspirasjon, hvorfor ikke prøve noen av oppskriftenevåre?

Kan Quorn varmes opp igjen?

Quorn er helt trygt å varme opp igjen dersom produktet har blitt oppbevart kjølig og godt i kjøleskapet og spises innen 48 timer. Bare pass på at maten er rykende varm tvers gjennom før du serverer den, og husk: Ikke varm den opp igjen mer enn én gang.