
Katsu-karri med Quorn-stykker
Himmelske smaker fra Østen, med ferske gulrøtter, løk og hvitløk, kokosmelk, urter og krydder, i kombinasjon med smakfulle Quorn-stykker. Servert med en garnityr av revet sitron, limejuice og koriander, og med klebrig ris og japanske pickles oppnår du en perfekt harmoni på tallerkenen. En utsøkt måltidsidé.
Tjener 4
70 mins
Litt innsats
226 kalorier
(Per porsjoner)

Laget med Quorn-biter
Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett
Ingredienser
- 300 g Quorn-biter
- 1 ss kokosolje
- 1 løk, skrelt og oppskåret
- 5 hele hvitløksfedd, skrelt
- ½ ts ingefær, finkuttet
- 2 gulrøtter, skrelt og oppskåret
- 1½ ss karripulver av medium styrke
- ½ ts garam masala
- 1 ss soyasaus med redusert saltinnhold
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 4 dl kokosmelk
- 2 ts honning
- 1 laurbærblad
- 1 ss olje
- ½ ts revet skall og juice av lime
- 2 ss hakket koriander
Metode
- Varm opp kokosoljen i ei panne, ha oppi løk, hvitløk, ingefær og sautér i 2 minutter. Rør inn gulrot og la svette langsomt i 15 minutter med lokket på, mens du rører innimellom, til de er myke og begynner å bli karamellisert.
- Rør inn karripulver og garam masala og stek i 1 minutt. Hell oppi soyasaus, grønnsaksbuljong, kokosmelk, honning og laurbærblad. Kok opp, skru så ned varmen og la småkoke i 20 minutter.
- Fjern laurbærbladet og bruk blender på sausen til den får en jevn konsistens, sett den tilbake på lav varme igjen.
- Forvarm 1 ss olje på medium varme, og stek Quorn-stykkene i 8 minutter.
- Ha de stekte Quorn-stykkene i sausen sammen med revet limeskall, juice og koriander, smak så til med salt og nykvernet pepper. Server med klebrig thai-ris, japanske pickles og salat.