Skip to main content

DET STARTER MED Å VÆRE SUNN SELV

Vi bryr oss genuint om hva du spiser. Helseproblemer relatert til fedme og klimaendringer er to av de største problemene verden står overfor i dag. Det er et faktum at et overdrevet kjøttforbruk og den intensive kjøttproduksjonen er viktige bidragsytere til denne situasjonen. Vi ønsker å konfrontere disse problemene og oppfordre folk til å redusere kjøttforbruket sitt.

REDUSER MILJØPÅVIRKNINGEN

Vi er lidenskapelige når det gjelder proteinproduksjon. Vi driver ikke oppdrett, men foretrekker i stedet å dyrke og høste Quorn mycoprotein i store gjæringskontainere. Denne prosessen er bedre for miljøet fordi den bruker mindre vann, produserer færre klimagasser og opptar et mindre jordareal.

Quorn® er det første globale kjøttalternativet som har fått tredjepartssertifisering for sitt karbonavtrykk, og over 60% av produktene våre har stolt blitt merket med Carbon Trust Footprint.

90%

Karbonavtrykket til Quorn-farse er over 90% lavere enn for storfekjøtt†[1]

83%

I 2021 viste karbonutslipp fra energi ved fabrikkene våre en nedgang på 83% sammenlignet med baselinen vår fra 2012[2]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, ‡ Per produsert tonn, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 2. Net Positive-rapport (2022)

Bærekraftskalkulator

Det vil kanskje overraske deg hvor stor forskjell det vil gjøre for planeten vår, og folkehelsen, dersom flere velger kjøttfritt. Det handler ikke bare om kalorier og mettet fett, men det vil hjelpe på karbonavtrykket også.†[1][2]

Dersom 2 personer velger 1 kjøttfritt måltid vil det utgjøre.

Et karbonavtrykk tilsvarende energien som trengs for å koke opp 388 kjeler

Samme kalorimengde som 1 sjokoladekjeks

En vannsparing tilsvarende 8 dager med personlig vannforbruk

En reduksjon i matbasert fett tilsvarende 2 teskjeer med smør

Datakilder: † Dataene i bærekraftskalkulatoren bruker et utvalg kjøttproteiner vs kjøttfrie proteiner, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. McCance and Widdowson (2019)

Net Positive-rapport

Les om alt vi har oppnådd så langt og finn ut mer om de spennende nye prosessene og oppfinnelsene som bidrar til å gjøre Quorn enda mer bærekraftig. Finn ut mer

Bærekraftig palmeolje

Palmeolje er en allsidig ingrediens som er fin å bruke fordi den bare trenger halvparten så mye land for å produseres som andre oljeproduserende avlinger. Men i noen deler av verden er ulovlig og uansvarlig palmeoljeproduksjon en klar pådriver for avskoging, sosiale konflikter og forverring av menneskerettigheter. Det kan ikke få lov til å fortsette.

Beskyttelse av vannressurser

I mange deler av verden er vann en mangelfull ressurs og under økende press etter hvert som verdens befolkning vokser.

12x høyere

Vannforbruket ved produksjon av storfekjøtt† er 12 ganger høyere enn for Quorn-farse†[1]

2,7x høyere

Vannforbruket ved produksjon av kylling† er 2,7x høyere enn for Quorn-biter†[1]

36%

I 2021 viste vannforbruket ved fabrikkene våre en reduksjon på 36% sammenlignet med baselinen fra 2012[2]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, ‡ Per produsert tonn, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. Net Positive-rapport (2022)

PRØV DENNE BIFFEN!

Quorn spaghetti bolognese inneholder 90% mindre mettet fett enn et kjøttalternativ†[1]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019)