Skip to main content

PERSONVERNERKLÆRING

Quorn Foods respekterer personvernet ditt og er forpliktet til å beskytte og behandle personopplysningene dine i samsvar med personvernlovgivningen. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan og hvorfor vi samler inn, bruker, lagrer og passer på personopplysningene dine. Hvis du leser denne personvernerklæringen på nettsiden vår, kan du bruke lenkene nedenfor for å klikke deg videre til ønsket avsnitt.

 1. VIKTIG INFORMASJON OG HVEM VI ER
 2. OPPLYSNINGENE VI SAMLER INN OM DEG
 3. HVORDAN BLIR DINE PERSONLIGE DATA SAMLET INN?
 4. HVORDAN VI BRUKER DINE PERSONLIGE DATA
 5. UTLEVERING AV DINE PERSONOPPLYSNINGER
 6. LANDE DINE PERSONLIGE DATA BLIVER SENDT TIL OG HVORFOR
 7. DATASIKKERHET
 8. OPPBEVARING AV DATA
 9. DINE JURIDISKE RETTIGHETER

1. VIKTIG INFORMASJON OG HVEM VI ER

FORMÅLET MED DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN

Denne personvernerklæringen gir informasjon om hvordan vi samler inn og behandler personopplysningene dine. Det er viktig at du leser denne personvernerklæringen og eventuelle andre personvernerklæringer vi utarbeider i spesielle tilfeller der vi samler inn eller behandler personopplysningene dine slik at du er klar over hvordan og hvorfor vi bruker opplysningene dine. Denne erklæringen supplerer andre erklæringer og er ikke ment å overstyre dem.

DATABEHANDLINGSANSVARLIG

Marlow Food Limited (som driver virksomhet under navnet Quorn Foods) («Quorn Foods», «vi», «oss» eller «vår»), som er registrert i England og Wales med organisasjonsnummer 01752242 og som har kontor på Station Road, Stokesley, TS9 7AB, er databehandlingsansvarlig og ansvarlig for behandlingen av opplysningene dine.

Vi har en personvernansvarlig som gjennomgår henvendelser knyttet til denne erklæringen. Hvis du har spørsmål eller kommentarer kan du bruke kontaktinformasjonen nedenfor eller dette kontaktskjemaet.

KONTAKTINFORMASJON

Navn eller tittel på personvernansvarlig: David Bigley.

E-postadresse: dataprivacy@marlowfoods.com.

Postadresse: Data Privacy, c/o IT Team, Quorn Foods, Station Road, Stokesley, North Yorkshire, TS9 7AB, GREAT BRITAIN

Du har til enhver tid rett til å sende inn en klage til Office of the Information Commission (ICO), STORBRITANNIAS tilsynsmyndighet for databeskyttelsesproblemer www.ico.org.uk. Vi vil imidlertid sette pris på muligheten til å ta opp dine bekymringer før du kontakter ICO, og derfor ber vi deg om å kontakte oss først.

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN

Denne versjonen ble sist oppdatert 17. august 2023. Tidligere versjoner kan fås ved å kontakte oss. Eventuelle fremtidige endringer vi gjør i personvernerklæringen vår blir publisert på denne siden.

TREDJEPARTSLENKER

Nettstedet vårt kan inneholde lenker til tredjepartsnettsteder, programtillegg (plug-ins) og applikasjoner. Hvis du klikker på disse lenkene eller aktiverer disse tilkoblingene, kan tredjeparter samle inn eller dele opplysninger om deg. Vi kontrollerer ikke disse tredjepartsnettstedene og er ikke ansvarlige for dem. Vi oppfordrer deg til å lese personvernerklæringen til hvert nettsted du besøker.

2. OPPLYSNINGENE VI SAMLER INN OM DEG

Personopplysninger, eller persondata, er all informasjon om en enkeltperson som gjør det mulig å identifisere vedkommende. Dette inkluderer ikke opplysninger der identiteten er fjernet (anonymiserte opplysninger).

Vi samler inn, bruker, lagrer og overfører ulike typer personopplysninger om deg, inkludert særlige kategorier av personopplysninger:

 • Identitetsopplysninger omfatter navn og tittel.
 • Kontaktopplysninger omfatter adresse, e-postadresse og telefonnummer.
 • Tekniske opplysninger omfatter IP-adresse (internettprotokoll), tidssone og sted, trafikkdata, nettleserlogger, operativsystem og nettleser, samt annen teknologi på enhetene du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt.
 • Bruksdata omfatter informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt og hvordan nettleseren din samhandler med nettstedet vårt.
 • Markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger omfatter hva slags markedsføringskommunikasjon og annen kommunikasjon du ønsker å motta.
 • Jobbsøknadsopplysninger omfatter informasjon om deg, inkludert religiøs tilhørighet, etnisitet og legning, samt arbeidserfaring og -kvalifikasjoner.
 • Kundeklubbopplysninger omfatter informasjon du oppgir hvis du er medlem av kundeklubben vår, inkludert helseopplysninger som hva slags mat og smaker du foretrekker, matallergier og -intoleranse, samt generelle opplysninger om husholdningen din og alder på husholdningsmedlemmene.

I enkelte tilfeller, som beskrevet nedenfor, kan vi behandle personopplysninger i særlige kategorier. Dette omfatter opplysninger om

 • etnisitet
 • religiøs eller filosofisk overbevisning
 • en persons helse
 • en persons legning

Disse personopplysningskategoriene anses som sensitive og kan være spesielt beskyttet i henhold til gjeldende lovgivning. Vi behandler personopplysninger i særlige kategorier spesielt forsiktig og i samsvar med de juridiske forpliktelsene våre, og vi bruker slike opplysninger kun der det er særlig og legitim grunn for dette.

Vi kan også samle inn, bruker og dele aggregerte opplysninger som statistiske eller demografiske opplysninger, herunder hvordan du surfer på nettet, til ethvert formål, inkludert systemadministrasjon. Aggregerte opplysninger kan være utledet fra personopplysningene dine, men anses ikke som personopplysninger i henhold til loven da disse opplysningene ikke direkte eller indirekte avslører identiteten din.

3. SLIK SAMLER VI INN PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Vi bruker ulike metoder for å samle inn opplysninger fra og om deg, blant annet gjennom

 • direkte samhandlinger: Du kan gi oss opplysninger ved å fylle ut skjemaer, ved å kommunisere med oss per post, telefon, e-post eller i sosiale medier, eller ved å delta på nettmøter eller arrangementer Dette omfatter personopplysninger du oppgir når du
  • ber om å få tilsendt markedsføringskommunikasjon
  • gir oss opplysninger på et arrangement
  • deltar i en konkurranse, kampanje eller undersøkelse
  • bruker interaktive funksjoner på nettstedet vårt
  • kontakter oss med spørsmål, klager eller tilbakemeldinger
  • opptrer som kontakt eller leverandør for bedriften din eller som Quorn Foods-kunde
  • blir/er medlem av kundeklubben vår eller deltar i andre undersøkelser
 • jobbportaler/-nettsteder og rekrutteringsbyråer: Vi kan samle inn og behandle personopplysninger du oppgir til oss for å vurdere søknaden din om jobb, lærlingeplass eller praksisplass
 • automatisering eller samhandlinger: Når du bruker nettstedet vårt, kan vi automatisk samle inn bruksdata og tekniske opplysninger om datautstyret ditt, surfedata og generell internettbruk. Disse opplysningene samler vi inn ved hjelp av informasjonskapsler og annen lignende teknologi (se våre retningslinjer for informasjonskapsler for å få mer informasjon).

4. SLIK BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Vi bruker personopplysningene dine kun når loven tillater det. Vanligvis bruker vi personopplysningene dine i følgende tilfeller:

 • Når vi må inngå eller oppfylle en avtale med deg.
 • Når det er nødvendig for å ivareta de legitime interessene våre (eller en tredjeparts) og dine interesser eller grunnleggende rettigheter ikke overstyrer disse interessene.
 • Når vi må overholde en juridisk eller forskriftsmessig forpliktelse.
 • I noen situasjoner kan vi basere oss på samtykke som rettslig grunnlag for å behandle personopplysningene dine, for eksempel når du frivillig oppgir personopplysninger til oss som en del av medlemskapet ditt i kundeklubben vår eller for å få tilsendt direkte markedsføringskommunikasjon. Du har rett til når som helst å trekke tilbake samtykket ditt ved å kontakte oss.

FORMÅLENE VI BRUKER PERSONOPPLYSNINGENE DINE TIL

Nedenfor følger en beskrivelse av alle måtene vi kan bruke personopplysningene dine på.

Formål/aktivitet Opplysningstype
For administrering av forholdet vårt til deg, inkludert håndtering av og svar til/på kundekontakter, forespørsler, krav, klager og tvister. Identitets-, kontakt-, markedsførings- og kommunikasjons-, og helseopplysninger (inkludert allergiinformasjon).
For administrering av forholdet vårt til bedriften din (bedriftskunder eller leverandører). Identitets-, kontakt-, og bedriftskontaktopplysninger.
For at du skal kunne delta i en premietrekning/konkurranse, skrive en anmeldelse eller svare på en spørreundersøkelse. Identitets-, kontakt-, og markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger samt bruksdata.
For deling av informasjon om produktene våre, produkter vi har som anses som interessante, kampanjer og spesialtilbud knyttet til produktene våre. Identitets-, kontakt-, markedsførings- og kommunikasjons- og tekniske opplysninger samt bruksdata.
For administrering og beskyttelse av virksomheten vår og nettstedet vårt (inkludert feilsøking, testing, systemvedlikehold, support, rapportering og data-hosting). Identitets-, kontakt- og tekniske opplysninger.
For å bruke dataanalyser til å forbedre nettstedet vårt, produktene/tjenestene våre, markedsføringen vår, kunderelasjonene våre og kundeopplevelsene, og for å analysere trender. Tekniske opplysninger og bruksdata.
For behandling av jobbsøknader. Identitets-, kontakt- og jobbsøknadsopplysninger (inkludert etnisk opprinnelse, religiøs tilhørighet og legning).
For å drifte og administrere kundeklubben vår, inkludert produktprøver og tilbakemeldings-/diskusjonsgrupper. Identitets-, kontakt- markedsførings- og kommunikasjons- og helseopplysninger (inkludert allergiinformasjon).

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysningene dine

 • Samtykke: Der du har samtykket til bruken, inkludert hvis du ber om informasjon fra oss, hvis du har gitt oss opplysningene dine for markedsføringsformål, eller hvis du har samtykket til å delta i og gi oss informasjon som del av medlemskapet ditt i kundeklubben.
 • Avtale: Når det er nødvendig for å inngå eller oppfylle en avtale med deg, eller for å iverksette tiltak på forespørsel fra deg før vi inngår en avtale med deg.
 • Juridiske forpliktelser: Når vi må bruke dem for å overholde våre juridiske forpliktelser.
 • Legitim interesse: Når vi bruker dem for å oppnå en legitim interesse og grunnene våre for å bruke dem veier tyngre enn eventuelle konsekvenser for personvernrettighetene dine (herunder for å holde registrene våre oppdatert, for å opprettholde produktsikkerhet, for å analysere hvordan kundene samhandler med oss eller bruker produktene/tjenestene våre, for å utvikle virksomheten vår, for å oppfylle markedsføringsstrategien vår, for å dele ut premier, for å følge opp svar på spørreundersøkelser eller forespørsler, for å rekruttere nye ansatte, for likestillingsovervåking og -rapportering, for å drive virksomheten vår, for administrasjons- og IT-tjenester og nettverkssikkerhet, for å forhindre svindel, og i sammenheng med omorganisering av virksomheten eller omstrukturering av konsernet).

Ta kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon om det rettslige grunnlaget vi baserer oss på for å behandle personopplysningene dine.

KAMPANJETILBUD FRA OSS

Vi kan bruke opplysningene dine til å danne oss et bilde av hva vi tror du ønsker eller trenger eller hva som kan være av interesse for deg. Det er slik vi avgjør hvilke produkter eller tilbud som kan være relevante for deg (vi kaller dette markedsføring). Du mottar markedsføringskommunikasjon fra oss kun hvis du har bedt om informasjon fra oss eller hvis du har gitt oss opplysningene dine for markedsføringsøyemed og du ikke har reservert deg mot å få slik markedsføringskommunikasjon.

TREDJEPARTS MARKEDSFØRING

Vi innhenter det uttrykkelige samtykket ditt før vi deler personopplysningene dine med en tredjepart i markedsføringsøyemed.

RESERVASJON

Du kan når som helst be oss eller tredjeparter om å slutte å sende deg markedsføringskommunikasjon ved å kontakte oss på unsubscribe@quornfoods.com. Hvis du reserverer deg mot slik markedsføringskommunikasjon, vil ikke dette gjelde personopplysninger der vi har basert oss på annen lovlig tillatt bruk enn samtykke for å behandle disse personopplysningene. Hvis du vil melde deg ut av kundeklubben vår, kan du kontakt oss på customer.services@quornfoods.com.

INFORMASJONSKAPSLER

Her finner du informasjon om informasjonskapsler vi bruker på quorn.no.

Du kan kontakte oss på customer.services@quornfoods.com for å få informasjon om informasjonskapslene vi bruker på nettstedet vårt.

ENDRING AV FORMÅL

Vi bruker personopplysningene dine kun til de formål vi samler dem inn for, med mindre vi med rimelighet mener vi må bruke dem til et annet formål og dette formålet er forenlig med det opprinnelige formålet. Kontakt oss hvis du ønsker en forklaring på hvordan behandlingen til det nye formålet er forenlig med det opprinnelige formålet.

Vær oppmerksom på at, der dette er påkrevd eller tillatt ved lov, kan vi behandle eller tilgjengeliggjøre personopplysningene dine uten din viten eller ditt samtykke i overensstemmelse med ovenstående regler. Dette inkluderer utveksling av informasjon med andre selskaper og organisasjoner for å beskytte mot svindel.

5. TILGJENGELIGGJØRING AV PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Vi kan dele personopplysningene dine med følgende parter:

 • Andre selskaper i Quorn Foods-konsernet, inkludert Quorn Foods Inc. i USA, Quorn Foods Sweden AB i Sverige og Quorn Smart Life GmbG i Tyskland.
 • Våre tjenesteleverandører, inkludert de som leverer kundetjenester, markedsføringstjenester, IT- og systemadministrasjonstjenester eller kundeklubbtjenester.
 • Profesjonelle rådgivere inkludert advokater, revisorer og ansatte i banker og forsikringsselskaper som leverer advokat-, regnskaps-, bank- og forsikringstjenester.
 • Skattemyndigheter, tilsynsmyndigheter og andre myndigheter som krever rapportering av databehandlingsaktivitet under visse omstendigheter.
 • Tredjeparter vi kan velge å selge, overføre eller slå sammen deler av virksomheten vår eller eiendelene våre til eller med. Alternativt kan vi forsøke å kjøpe opp andre virksomheter eller slå oss sammen med dem. Hvis det skjer en endring i virksomheten vår, kan de nye eierne bruke personopplysningene dine på samme måte som beskrevet i denne erklæringen.

Vi krever at alle tredjeparter respekterer sikkerheten og konfidensialiteten til personopplysningene dine og behandler dem i samsvar med loven. Vi tillater ikke at våre tredjeparts tjenesteleverandører bruker personopplysningene dine til egne formål, og vi tillater dem kun å behandle personopplysningene dine til spesifiserte formål og i overensstemmelse med instruksjonene våre.

6. LAND SOM PERSONOPPLYSNINGENE DINE SENDES TIL OG HVORFOR

Alle personopplysninger vi samler inn fra eller om deg, blir lagret og behandlet i Storbritannia eller EØS (det europeiske økonomiske samarbeidsområdet). Hvis du har kontaktet oss fra USA eller Sveits, kan opplysningene dine også bli lagret og behandlet i disse landene.

Ettersom Quorn Foods driver virksomhet over hele verden, kan imidlertid personopplysningene dine bli overført internasjonalt. Dette avsnittet forklarer når dette kan skje og hvordan vi beskytter personvernet ditt og rettighetene dine.

Vi kan fra tid til annen ha behov for å overføre personopplysninger til konsernselskapene våre eller til en ekstern partner eller tredjepart utenfor Storbritannia eller EØS.

Når vi fører personopplysningene dine ut av Storbritannia eller EØS, iverksetter vi tiltak for at de skal beskyttes i tilsvarende grad ved å sørge for

 • overføring til et land som gir tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger
 • at, på bakgrunn av en risikovurdering, egnede sikkerhetstiltak implementeres (for eksempel kan vi bruke bestemte kontrakter som er godkjent for bruk av datatilsynet i Storbritannia eller, der det er relevant i forhold til EUs personvernforordning, EU-kommisjonen) for å sikre at personopplysninger som overføres i all vesentlighet fortsatt er beskyttet i slik grad at det tilsvarer det som gjelder i henhold til Storbritannias og EUs personvernlovgivning
 • du har bedt oss om å gjøre det eller gitt ditt samtykke

Hvis du vil vite mer om internasjonale overføringer av personopplysningene dine, kan du kontakte vår personvernansvarlige på dataprivacy@marlowfoods.com.

7. SIKKERHET FOR PERSONOPPLYSNINGER

Vi har iverksatt egnede sikkerhetstiltak for å forhindre at personopplysningene dine utilsiktet går tapt, at uvedkommende bruker eller får tilgang til dem, at de endres eller at de tilgjengeliggjøres. I tillegg er tilgangen til personopplysningene dine begrenset hos ansatte, representanter, leverandører og tredjeparter med forretningsbehov for å kjenne til dem. De kan kun behandle personopplysningene dine etter våre instruksjoner, og de er underlagt taushetsplikt.

Vi har iverksatt prosedyrer for å håndtere enhver mistanke om brudd på personopplysningssikkerheten, og vi varsler deg og eventuelle relevante tilsynsmyndigheter om brudd på personopplysningssikkerheten der dette er hensiktsmessig eller lovpålagt.

8. LAGRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi oppbevarer personopplysningene dine kun så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene vi har samlet dem inn for, inkludert for å oppfylle eventuelle juridiske, regnskaps- eller rapporteringskrav.

For å fastsette en passende oppbevaringsperiode for personopplysninger, tar vi hensyn til mengden, arten og sensitiviteten til personopplysningene, den potensielle risikoen for skade som følge av uautorisert bruk eller tilgjengeliggjøring av personopplysningene dine, formålene vi behandler personopplysningene dine for og om vi kan oppnå disse formålene på andre måter, samt gjeldende juridiske krav. I retningslinjene våre for oppbevaring finner du nærmere informasjon om oppbevaringsperiode på bakgrunn av de ulike faktorene. Disse retningslinjene kan du be om ved å kontakte oss.

Det er viktig at personopplysningene vi har om deg er oppdaterte og korrekte. Si ifra til oss hvis personopplysningene dine endres.

9. RETTIGHETENE DINE

Med hensyn til personopplysningene dine, har du, under visse omstendigheter, rettigheter i henhold til personlovgivningen. Disse kan omfatte:

 • Forespørsel om tilgang til personopplysningene dine (innsynsbegjæring). Slik kan du få en kopi av personopplysningene vi har om deg og kontrollere at vi behandler dem i henhold til loven.
 • Forespørsel om korrigering av personopplysningene dine. Forespørsel om korrigering av personopplysningene dine. Slik kan du korrigere ufullstendige eller unøyaktige opplysninger vi har om deg. Vi må kanskje verifisere nøyaktigheten av de nye opplysningene du gir oss.
 • Forespørsel om sletting av personopplysningene dine. Slik kan du be oss om å slette eller fjerne personopplysninger.
 • Rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine når vi baserer oss på legitim interesse (eller tredjeparts interesse) og dette påvirker de grunnleggende rettighetene og frihetene dine. I noen tilfeller kan vi vise til tungtveiende legitime grunner, som overstyrer rettighetene og frihetene dine, for å behandle opplysningene dine.
 • Forespørsel om begrensning av behandling av personopplysningene dine. Slik kan du be oss om å avslutte behandlingene av personopplysningene dine.
 • Forespørsel om overføring av personopplysningene dine til deg eller tredjepart. Vær oppmerksom på at denne rettigheten kun gjelder for automatiserte opplysninger.
 • Rett til å trekke tilbake samtykke der vi baserer oss på samtykke til behandling av personopplysningene dine. Dette vil imidlertid ikke påvirke lovligheten av eventuell behandling som ble utført før du trakk samtykket. Hvis du trekker samtykket ditt, kan det hende det er visse produkter eller tjenester vi ikke kan gi deg. Vi vil i så fall informere deg om dette når du trekker tilbake samtykket.

Hvis du vil utøve noen av disse rettighetene, kan du kontakte oss på e-postadressen dataprivacy@marlowfoods.com.

Det er ingen gebyrer som må betales for å få tilgang til personopplysningene dine (eller utøve andre rettigheter). Vi kan imidlertid kreve et rimelig gebyr hvis forespørselen din er åpenbart ubegrunnet, gjentagende eller overdreven. Alternativt kan vi, i slike tilfeller, nekte å etterkomme forespørselen din.

Det kan hende vi må be deg om å legitimere deg. Dette er et sikkerhetstiltak for å sikre at personopplysninger ikke tilgjengeliggjøres for personer som ikke har rett på dem.

Vi prøver å besvare alle legitime forespørsler innen én måned. Av og til kan det ta lenger tid hvis forespørselen din er spesielt komplisert eller du hvis du har sendt inn flere forespørsler. I så fall varsler vi deg og holder deg oppdatert.