Skip to main content
ProteinFiberFettVitaminer og mineraler

Hvorfor bruke quorn mycoprotein?

Det å holde seg sunn og frisk er viktig for oss alle, og her hos Quorn liker vi å hjelpe deg med det på den letteste og mest smakfulle måten. Alt du trenger er Quorn mycoprotein. Det er rett og slett en av de beste proteinkildene som finnes, og inneholder alle de ni essensielle aminosyrene. Det har også høyt fiberinnhold, lite mettet fett og en rekke vitaminer og mineraler. Det er næringsrikt og bærekraftig – et glimt inn i fremtidens matproduksjon.

Kraftfulle proteiner

Mycoprotein fra Quorn er fullt av kraftfulle proteiner, og proteiner utgjør en viktig del av et sunt kosthold. Proteiner er laget av aminosyrer, og ni av disse er essensielle. Det betyr at kroppen ikke lager dem selv. Det er derfor det er så viktig å få proteiner fra maten vi spiser. Det er helt avgjørende for vekst og vedlikehold av muskler og skjelett. Quorn mycoprotein er et komplett protein ettersom det inneholder alle de ni essensielle aminosyrene. Andre komplette proteiner finner man i matvarer som kumelk, kylling og fisk, men de inneholder gjerne også mye mettet fett. Men hvordan tåler Quorn mycoprotein sammenligningen med proteiner fra kjøtt? Utrolig nok kunne universitetsforskere[1] slå fast at folk som spiste Quorn mycoprotein økte muskelveksten sin dobbelt så raskt som folk som fikk melkeprotein!

Fantastisk fiber

Hvis du får proteinet ditt fra kjøttprodukter, får du i deg mye mindre fiber enn hva du får fra mycoprotein fra Quorn. Å spise rause mengder fiber er forbundet med lavere risiko for hjertesykdom, slag, diabetes type 2 og enkelte former for kreft. Quorn mycoprotein har høyt fiberinnhold, og planteprodukter som korn, bønner, belgfrukter, frukt og grønnsaker er også gode fiberkilder. Fiber spiller også en viktig rolle i å opprettholde god fordøyelse og tarmhelse – noe vi alle med fordel kunne fokusere mer på.

Følg med på fettet

Mycoprotein fra Quorn inneholder lite fett generelt og mettet fett spesielt, og ikke noe kolesterol. Fett er ikke nødvendigvis farlig, det inneholder essensielle fettsyrer som kroppen vår trenger, men som den ikke lager selv. Men for mye av det skal man ikke ha, særlig ikke mettet fett, ettersom dette kan høyne det dårlige kolesterolet og øke risikoen for hjertesykdom. Kjøtt fra dyr inneholder ofte mye mettet fett, så å bytte ut kjøtt med mycoprotein fra Quorn er en enkel måte å minske mengden mettet fett i kostholdet ditt på.

Mikromagi

Vitaminer og mineraler er mikronæringsstoffer, noe som betyr at kroppen vår ikke trenger mye av dem, men at de er utrolig viktige for en rekke funksjoner for at vi skal fungere ordentlig. Quorn mycoprotein inneholder en rekke vitaminer og mineraler, slik som folsyre, sink, selen, mangan og kolin.

Smaker bra og gjør godt

Vi ønsker alle å spise bedre og bidra til miljøet om vi kan. Det er faktisk ikke så vanskelig. Vi trenger ikke å konstruere en helt ny måte å spise på, vi må bare endre litt på ingrediensene. Det er enkelt å begynne å inkludere Quorn mycoprotein i måltidene dine, og favorittrettene dine vil smake like godt.

Hvis du ønsker å lese mer om de miljømessige fordelene ved Quorn mycoprotein, gå hit.

HVOR KAN MAN KJØPE

Handle alle butikker

PRØV DENNE BIFFEN!

Quorn spaghetti bolognese inneholder 90% mindre mettet fett enn et kjøttalternativ†[1]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019)

Vanlige spørsmål

Se alle vanlige spørsmål

Er Quorn-produkter glutenfrie?

Vi har en rekke glutenfri produkter, og de er tydelig merket med ikonet for glutenfri på produktsidene våre.

Er Quorn-produkter sunne?

Vi tror ikke vi har det absolutte svaret på hva som er sunt, men vi ønsker å gi folk flere alternativer slik at alle finner mat som passer med livsstilen, matlagingen og helsen deres.

Quorn mycoprotein, som er en ingrediens i alle Quorn-produktene, er et næringsrikt protein som kan inngå i et sunt og variert kosthold. Det inneholder mye protein og fiber, lite mettet fett og ikke noe kolesterol. Det er et kvalitetsprotein som også inneholder alle de ni essensielle aminosyrene som ikke produseres i kroppen og som må tas opp fra maten vi spiser. I tillegg inneholder Quorn mycoprotein en rekke vitaminer og mineraler, det er en kilde til riboflavin, og det inneholder mye kolin, folat, mangan, fosfor og sink.

/NutriScore er en merkeordning som informerer om ernæringskvaliteten på et produkt, og denne brukes i enkelte europeiske land. Ifølge denne er 89 prosent av Quorns produkter rangert med NutriScore A eller B, og anses derfor for å være sunnere valg. Dette kan du lese mer om her.

Har Quorn veganske produkter i sortimentet?

Vi har en rekke veganske Quorn-produkter som er godt merket på produktsidene våre.

Hva er Quorn mycoprotein?

Quorn mycoprotein er en ingrediens som brukes i alle Quorn-produkter. Det består av en naturlig næringsrik sopp som har et høyt protein- og fiberinnhold, lite mettet fett og ingen kolesterol. Produksjonen av Quorn mycoprotein krever 90% mindre landareal, vann og karbonutslipp sammenlignet med dyreprotein, så det er bra for klodens helse også. Finn ut mer her.

Hvordan tilbereder jeg Quorn?

Anbefalte tilberedningsmetoder for Quorn finner du på baksiden av hver pakke og på produktsidene. For best resultat anbefaler vi at du følger metodene som er allerede er godt gjennomprøvd. Hvis du velger å tilberede Quorn på en annen måte, bare sørg for at maten er rykende varm før du serverer og nyter den. Hvis du er på jakt etter smakfull måltidsinspirasjon, hvorfor ikke prøve noen av oppskriftenevåre?

Kan Quorn varmes opp igjen?

Quorn er helt trygt å varme opp igjen dersom produktet har blitt oppbevart kjølig og godt i kjøleskapet og spises innen 48 timer. Bare pass på at maten er rykende varm tvers gjennom før du serverer den, og husk: Ikke varm den opp igjen mer enn én gang.