Perlebygg-risotto med Quorn-stykker
Gjør deg klar for en smakssensasjon. Mini-plommetomater, revet sitronskall, hvitløk, paprikapulver, hakket persille, spinat - og gylne, stekte Quorn-stykker. Det hele er servert på en seng av perfekt tilberedt perlebygg, og toppet med en deilig, kremete yoghurt-dip med myntesmak. En super familierett, og en mektig og åh så smakfull rett man bare må unne seg.
Tjener 4
25 mins
Litt innsats
469 kalorier
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-biter
Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett
Ingredienser
- 1 pakke Quorn-biter
- 2 ss olivenolje
- 2 sjalottløk, i skiver
- ½ rød paprika, i skiver
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 ts malt paprika
- 120 g perlebygg
- 6 dl varm grønnsaksbuljong
- 100 g miniplomme- eller cherrytomater
- 100 g spinat
- Revet skall av ½ sitron
- 2 ss persille, hakket
- Salt og sort pepper, etter smak
Metode
- Varm 1 spiseskje av oljen og stek sjalottløk og paprika forsiktig i 3-4 minutter til de har blitt myke. Rør inn hvitløk og paprikapulver og stek i 1-2 minutter til.
- Tilsett perlebygg og grønnsaksbuljong. Kok opp og la småkoke i omtrent 20 minutter til kraften har fordampet og perlebyggen er kokt.
- Imens varmer du 1 ss matolje i en sautépanne og steker Quorn-stykkene i 5-6 minutter til de er gjennomstekt. Holdes varme til senere.
- Del tomatene i to, legg dem på et stekebrett og dryss litt olje over. Bak dem i ovnen i 8-10 minutter til de er gyllent brune.
- Rør stekte tomater, sitronskall og persille inn i risottoen, og bruk en skje til å legge det over på to tallerkener, før du legger Quorn-stykkene på toppen.
Tips: Om du ønsker å få pakket flere grønnsaker inn i Quorn-risottoen din, kan du mykne noen spinatblader ved å velte dem inn i retten mot slutten av tilberedningstiden