Asiatisk wok med squashnudler og Quorn-stykker
Denne kinesisk-inspirerte wok-retten gjør bruk av squash-nudler som et lavkarbo og glutenfritt alternativ til vanlige nudler. Den er proppfull av grønnsaker og proteiner - en kjernesunn og deilig rett.
Tjener 4
10 mins
Enkel
217 kalorier
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-biter
Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett
Ingredienser
- 250 g Quorn-biter
- 1 ss matolje
- 3 ss soyasaus
- 3 ss risvin
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss ingefærrot, malt
- 1 ss kokosolje
- 2 squash, høvlet i tynne bånd/nudler med en grønnsaksstrimler eller gulrotskreller
- 1 gulrot, skrell og skjær i fyrstikkstrimler
- 2 vårløk, skivet
- 125 g sukkererter, delt i to på langs
- 2 pak choi, revet
- 2 ss lønnesirup
- 2 ss yuzu (eller hvis det ikke er å få tak i, prøv 2 deler mandarinjuice til 1 del grapefrukt)
Metode
- Lag marinaden ved å blande marinadeingrediensene i en bolle. Rør inn Quorn-stykkene, dekk til, og la stå i kjøleskapet i 20 minutter.
- Forvarm matoljen og stek de marinerte Quorn-stykkene i 4-5 minutter. Fjern og hold dem varme.
- I den samme pannen woker du squashnudlene og de andre grønnsakene i kokosoljen i 4-5 minutter til de er myke.
- Server på tallerkener, legg de marinerte Quorn-stykkene på toppen og hell dressingen lett over.