Southwest Hotpot med Quorn-stykker
Skap deg litt stemning fra USAs rike sørvestlige kjøkken med denne mettende gryteretten. Søtpoteter, ris, salsa, kidneybønner og kraft kokes skånsomt sammen med Quorn-stykker, og kajennepepper blir med på festen. Dette vil bli en favoritt for familien.
Tjener 4
50 mins
Enkel
435 kalorier
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-biter
Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett
Ingredienser
- 300 g Quorn-biter
- 180 g ukokt, langkornet ris, skylt i kaldt vann
- 200 g boks salsa
- 150 g søtpotet, skrelt og skåret i terninger
- 1 boks kidneybønner, skylt og avrent
- 4 dl grønnsaksbuljong
- En klype cayennepepper
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 ss frisk koriander, hakket
- 100 g ost, revet
- 2 vårløk, kuttet i skiver
Metode
- I en stor kjele heller du ris, salsa, søtpoteter, kidneybønner og buljong. Bland godt, og kok over medium varme.
- Kok opp mens du rører jevnlig, senk så varmen og la det hele småkoke forsiktig med lokket på. La koke slik i 15 minutter, rør innimellom.
- Bland inn Quorn-stykker og cayennepepper, la det så småkoke videre i 15 minutter.
- Fjern fra varmen, krydre etter smak og kjør en gaffel gjennom blandingen; risen skal være luftig og søtpotetene myke. Rør inn hakket koriander. Strø over ost, og legg lokket på igjen så den smelter. Når retten er klar til å serveres, strør du biter av vårløk over.