BBQ Teriyaki Quornfileter- og Ananasbuddhabolle
Hold deg frisk og sunn denne sommeren med vår orientalskinspirerte og smaksrike buddhabolle. Den er perfekt for grillen, men kan også lages i en grillpanne.
Tjener 4
40 mins
Litt innsats
280 kalorier
(Per porsjoner)
8.9g av fett
(Per porsjoner)
20
g fiber
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-fileter
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
Spyd:
- 1 pakke Quorn-fileter, tint
- 2 skiver ananas, fersk eller fra boks
Teriyakimarinade:
- 150ml vann
- 3 spiseskjeer tamari
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 spiseskje mirin
- 1/2 spiseskje lønnesirup
- 1/2 spiseskje arrowrot
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 spiseskje fersk ingefær, revet
- 1/4 teskje sort pepper
Salat:
- 1 pakke ferdigkokt quinoa
- 80g romersalat, strimlet
- 50g rødkål, strimlet
- 1/2 rød paprika, tynt skåret
- 1 gulrot, strimlet
- 2 vårløk, tynt skåret
Garnityr:
- 80g edamamebønner
- 1/2 slangeagurk, skåret i bånd
- 4 reddiker, tynt skåret
- 5g fresk koriander, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 spiseskje ristede sesamfrø
- 1 spiseskje peanøtter, knust
- 4 limebåter
Metode
- For å lage spydene putt Quornfiletene og ananasen på gjennomvåte trespyd og sett til side.
- For å lage teriyakimarinaden, ta alle ingrediensene i en liten gryte og sett varmen på medium. Bland alle ingrediensene sammen frem til sausen tykner. Pensle 3/4 av miksen på spydene.
- Legg spydene på en varm gass- eller kullgrill og grill i 12-15 minutter. Snu spydene med jevne mellomrom for å sørge for at de blir gjennomstekt. Når de er ferdige ta filetene og ananasen av spydene. Kutt filetene diagonalt og skjær ananasen i små biter. Sett så til side.
- For å lage salaten, ta en stor bolle og bland quinoa, salat, rødkål, rød paprika, gulrot og vårløk sammen. Legg opp salaten i fire serveringsboller og plasser de grillede filetene, grillet ananas, edamamebønnene, agurkbåndene og reddikene på toppen i tråd med buddhabollestilen. Garner bollene med koriander, rød chili, sesamfrø, knuste peanøtter og limebåter. Drypp resten av teriyakimarinaden over før servering.