Varm og krydret couscoussalat med Quorn-fileter

Revne Quorn-fileter i en søt og krydret saus, servert på en seng av luftig couscous iblandet bakt flaskegresskar, paprika og plommetomater. Toppet med ristede pinjekjerner, vårløk og koriander.

Tjener 4

60 mins

A Challenge

322 kalorier
(Per porsjoner)

12.1g av fett

Ingredienser

Saus

  • 4 Quorn-fileter
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • ½ ts sterkt chilipulver
  • ½ ts kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • 2 ts brunt sukker
  • 80 ml ananasjuice
  • 2 ts mangochutney

Salat

  • ½ flaskegresskar, skåret i stykker på 3 cm x 3 cm
  • 1 rød eller gul paprika,
  • i skiver og med frøene fjernet
  • 160 g cherrytomater
  • 1 ts olivenolje
  • 120 g couscous
  • 200 ml kokende vann
  • 20 g ristede pinjekjerner
  • 1 vårløk, skivet opp
  • Juice fra ¼ presset lime
  • Ferskhakket koriander

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200° C.
  2. Varm opp oljen i ei panne med tykk bunn, ha oppi chili, kanel og ingefær, og stek i 1 minutt. Skru ned til lav varme, tilsett brunt sukker og stek videre i 30 sekunder.
  3. Tilsett ananasjuice og mangochutney, la koke opp, og la det så småkoke i 15 minutter eller til det har tyknet.
  4. Legg Quorn-filetene på et stekebrett og hell sausen over.
  5. Bak i 10-12 minutter eller til kjernetemperaturen er nådd. Fjern fra stekeovnen, og riv filetene i strimler ved hjelp av to gafler. Hold det varmt dersom du skal servere retten varm.
  6. På et nytt stekebrett fordeler du flaskegresskar, paprika og plommetomater utover. Dryss over olje og bak det i 25-30 minutter, eller til det blir gyllent og mørt.
  7. Imens koker du opp vannet i en stor kjele. Hell oppi couscousen, fjern fra varmen og dekk til. La stå i 10 minutter.
  8. Rør grønnsakene inn i den luftige couscousen, og dryss olivenolje og frisk limejuice over.
  9. Legg de revne filetene oppå salaten. Dryss ristede pinjekjerner over, samt koriander og vårløk. Serveres varm eller kald.