Spagetti bolognese-kopper med Quorn-farse
Familiefavoritten gjøres om til barnevennlige småretter man kan kose seg med!
Tjener 12
50 mins
Litt innsats
97 kalorier
(Per porsjoner)
2.6g av fett
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-farse
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
- 175 g Quorn-farse
- 1 ss olivenolje, samt ekstra til å smøre med
- ½ løk, finhakket
- ½ selleristilk, finhakket
- ½ gulrot, finhakket
- ½ rød paprika, finhakket
- 1 fedd hvitløk, knust
- 400 g hakkede tomater
- 150 g spagetti
- 5 ss raspet ost
Metode
- Forvarm ovnen til 180 °C og smør en muffins-stekeform med 12 hull lett med olje.
- Hell oljen i en kjele og sett på lav varme. Tilsett løk, selleri, gulrot, paprika og hvitløk, legg lokk på kjelen og kok i 10 minutter, mens du rører innimellom til det blir mykt. Tilsett hakkede tomater, rør godt om i sausen og la småputre i 5 minutter.
- Fjern sausekjelen fra plata, og kjør til jevn masse med en stavmikser. Tilsett Quorn-farse, og kok videre i 10 minutter.
- Mens koker du opp en kjele med vann, og koker spagettien i henhold til kokeanvisningen på pakka, minus to minutter, så den blir "al dente". Sil av vannet og skyll under kaldt vann.
- Tilsett spagettien i kjelen, og bland sammen. Ta en gaffel og ei skje, snurr spagettien og sausen til baller, og legg dem i muffinsformene. Gjenta til alle formene er fylt. Legg revet ost på toppen.
- Sett muffinsformen i ovnen og stek i 10 minutter.
- La avkjøles i 5 minutter før servering.