Skip to main content

Spagetti bolognese-kopper med Quorn-farse

Familiefavoritten gjøres om til barnevennlige småretter man kan kose seg med!

Tjener 12

50 mins

Litt innsats

97 kalorier
(Per porsjoner)

2.6g av fett
(Per porsjoner)

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Laget med Quorn-farse

Rik på protein

Glutenfri

Ingen soya

Ingredienser

  • 175 g Quorn-farse
  • 1 ss olivenolje, samt ekstra til å smøre med
  • ½ løk, finhakket
  • ½ selleristilk, finhakket
  • ½ gulrot, finhakket
  • ½ rød paprika, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 400 g hakkede tomater
  • 150 g spagetti
  • 5 ss raspet ost

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180 °C og smør en muffins-stekeform med 12 hull lett med olje.
  2. Hell oljen i en kjele og sett på lav varme. Tilsett løk, selleri, gulrot, paprika og hvitløk, legg lokk på kjelen og kok i 10 minutter, mens du rører innimellom til det blir mykt. Tilsett hakkede tomater, rør godt om i sausen og la småputre i 5 minutter.
  3. Fjern sausekjelen fra plata, og kjør til jevn masse med en stavmikser. Tilsett Quorn-farse, og kok videre i 10 minutter.
  4. Mens koker du opp en kjele med vann, og koker spagettien i henhold til kokeanvisningen på pakka, minus to minutter, så den blir "al dente". Sil av vannet og skyll under kaldt vann.
  5. Tilsett spagettien i kjelen, og bland sammen. Ta en gaffel og ei skje, snurr spagettien og sausen til baller, og legg dem i muffinsformene. Gjenta til alle formene er fylt. Legg revet ost på toppen.
  6. Sett muffinsformen i ovnen og stek i 10 minutter.
  7. La avkjøles i 5 minutter før servering.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter