BBQ-pizza med Quorn-farse
Som om pizza ikke var herlig nok i seg selv, så blir den enda bedre når den toppes med vår Quorn-farse i sloppy joe-stil. Denne familiefavoritten er enkel å gjøre klar og enkel å elske.
Tjener 4
25 mins
Enkel
440 kalorier
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-farse
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
- 300 g Quorn-farse
- 1 ss olivenolje
- 1 løk, i terninger
- 4 ss BBQ-saus (oppskrift nedenfor hvis det trengs)
- 1 ss vegetarisk worchestersaus
- 4 ss ketchup
- 2 ts sennep
- 2 ss mais på boks
- 2 x 25 cm pizzabunner
- 1 ss tomatpuré
- 100 g Monterey Jack-ost, revet
- En håndfull ruccolablader til servering
- 8 ss mørkt, brunt sukker
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss honning
- ½ ts vegetarisk worchestersaus
- ½ ts malt allehånde
- ¼ ts hvitløkspulver
- ½ ts cayennepepper
- 1 ss flytende røyk
- 150 ml ketchup
Metode
- Forvarm stekeovnen til 180°C.
- Forvarm oljen i ei jernpanne over middels varme og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den er myk. Rør inn BBQ-sausen, worchestersausen, ketchup og sennep og sørg for at det gjennomvarmes. Ha i Quorn-farsen og maisen, og fortsett å steke i 2-3 minutter. Fjernes så fra varmen.
- Plasser pizzabunnene på bakepapir, pensle med tomatpuréen og dryss en fjerdedel av osten over. Ha på pizzafyllet, og dryss den resterende osten på toppen.
- Stek i 15-20 minutter til pizzaen er gyllen, ta den ut av ovnen og strø litt ruccola over.
- Server gjerne sammen med en tomat-og-basilikum-salat. For et mer kryddersterkt alternativ kan du prøve å erstatte halvparten av BBQ-sausen med Sriracha-saus. Hvis det er BBQ-saus til overs kan den oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil to uker.