Skip to main content

Hjemmelagde pølsehorn med flaskegresskar

Vår smakfulle vri på de klassiske pølsehornene - med denne enkle oppskriften lager du flaskegresskar-ruller ved bruk av Quorn-farse. Den perfekte fingermaten til juleselskapet.

Tjener 20

60 mins

En utfordring

253 kalorier
(Per porsjoner)

15g av fett
(Per porsjoner)

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Laget med Quorn-farse

Rik på protein

Glutenfri

Ingen soya

Ingredienser

  • 300 g Quorn-farse
  • 500 g flaskegresskar, med skall og frø fjernet, skåret i store båter
  • ½ ts tørkede chiliflak
  • 3 ss olivenolje
  • 2 løk, kuttet i små terninger
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss tørket salvie
  • En klype malt nellik, etter smak
  • 50 g hard, vegetarisk ost, revet
  • 1 stort egg, pisket
  • Mel til å strø
  • 2 pakker butterdeig

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Spre flaskegresskaret jevnt utover i et stekefat. Dryss over 2 ss olivenolje, strø over chiliflakene og krydre. Pass på at gresskaret er jevnt dekket før du steker det i 35 minutter, til det er mørt. Kjør det så i en blender i 20 sekunder.
  3. Imens varmer du opp den gjenværende spiseskjeen med olivenolje i en kjele og steker løken i 7 minutter, til den er myk. Tilsett hvitløk, salvie og malt nellik, og stek i 3 minutter til. Sett så til siden.
  4. Bland gresskaret sammen med Quorn-farse, ost og løkblanding. Rør inn halvparten av det piskede egget.
  5. Strø melet på arbeidsflaten din, og kjevle butterdeigen ut i et rektangel, omtrent en halv centimeter tykk, 20 cm bred og 45 cm lang. Del den i to.
  6. Pensle sidene av deigflaten med det piskede egget. Legg pølsefyllet langs midten, brett så deigen over og klyp sammen for å forsegle. Bruk fingrene eller press med en gaffel for å få en pen kant.
  7. Skjær opp i porsjonsstykker. Pensle med pisket egg og stek i 20 - 25 minutter til de er gyllenbrune.
  8. Serveringsforslag: Denne oppskriften kan også brukes som hovedrett. Du kan forme den som ei pakke eller ei flette, og steke i 30 minutter.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter