Hjemmelagde pølsehorn med flaskegresskar
Vår smakfulle vri på de klassiske pølsehornene - med denne enkle oppskriften lager du flaskegresskar-ruller ved bruk av Quorn-farse. Den perfekte fingermaten til juleselskapet.
Tjener 20
60 mins
En utfordring
253 kalorier
(Per porsjoner)
15g av fett
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-farse
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
- 300 g Quorn-farse
- 500 g flaskegresskar, med skall og frø fjernet, skåret i store båter
- ½ ts tørkede chiliflak
- 3 ss olivenolje
- 2 løk, kuttet i små terninger
- 3 fedd hvitløk, knust
- 2 ss tørket salvie
- En klype malt nellik, etter smak
- 50 g hard, vegetarisk ost, revet
- 1 stort egg, pisket
- Mel til å strø
- 2 pakker butterdeig
Metode
- Forvarm ovnen til 200°C
- Spre flaskegresskaret jevnt utover i et stekefat. Dryss over 2 ss olivenolje, strø over chiliflakene og krydre. Pass på at gresskaret er jevnt dekket før du steker det i 35 minutter, til det er mørt. Kjør det så i en blender i 20 sekunder.
- Imens varmer du opp den gjenværende spiseskjeen med olivenolje i en kjele og steker løken i 7 minutter, til den er myk. Tilsett hvitløk, salvie og malt nellik, og stek i 3 minutter til. Sett så til siden.
- Bland gresskaret sammen med Quorn-farse, ost og løkblanding. Rør inn halvparten av det piskede egget.
- Strø melet på arbeidsflaten din, og kjevle butterdeigen ut i et rektangel, omtrent en halv centimeter tykk, 20 cm bred og 45 cm lang. Del den i to.
- Pensle sidene av deigflaten med det piskede egget. Legg pølsefyllet langs midten, brett så deigen over og klyp sammen for å forsegle. Bruk fingrene eller press med en gaffel for å få en pen kant.
- Skjær opp i porsjonsstykker. Pensle med pisket egg og stek i 20 - 25 minutter til de er gyllenbrune.
- Serveringsforslag: Denne oppskriften kan også brukes som hovedrett. Du kan forme den som ei pakke eller ei flette, og steke i 30 minutter.