En fristende smak av Italia? Prøv vår deilige oppskrift på lasagne med Quorn-farse. Fersk selleri, løk og hvitløk stekes til perfeksjon i en himmelsk pesto- og passatasaus, blandes med Quorn-farse og legges lag-på-lag med smakfulle, grillede squash-bånd og ricotta. Bakt i ovnen og med cherrytomater som garnityr blir den til noe vakkert.
1 terning grønnsaksbuljong, oppløst i 100 ml varmt vann
400 g tomatpuré
3 ss frisk basilikum, hakket
1 ts tørket oregano
Salt og nykvernet svart pepper etter smak
Ingredienser til toppingen
250 g ricotta-ost
60 ml lett-crème fraiche
¼ ts muskatnøtt
½ ts salt
½ ts svart pepper
6 cherrytomater, halvert - etter ønske
30 g vegetarisk, hard ost, revet
Metode
Forvarm oljen i ei stekepanne på medium varme, og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den begynner å bli myk, mens du rører jevnt. Ha oppi hvitløk og selleri, og stek videre i 2 minutter.
Rør inn rød pesto, grønnsaksbuljong og tomatpassata. Kok opp, dekk til og la småkoke forsiktig i 10 minutter, før du rører inn Quorn-farsen. Dekk til og kok i 2 minutter til. Rør inn basilikum, oregano, og krydre med pepper og salt etter smak.
Forvarm ei grillpanne på høy varme, og grill squash-skivene i 1-2 minutter på hver side.
Bland ricotta, crème fraiche, muskatnøtt, salt, pepper og halvparten av den harde osten i en bolle.
Bruk ei ildfast form og legg ned et lag med grillede squashskiver, dekk til med farseblandingen, og legg et nytt lag squashskiver over dette. Legg på ricotta-toppingen med ei skje, og bruk cherrytomatene som garnityr på toppen, sammen med pepper og resten av osten.
Stek i ovn som er forvarmet til 200°C, i 20 minutter.