Pizzasnurrer

Barn vil elske disse pizzasnurrene til lunsj, middag eller som en ettermiddags-snack. Men de er fine forretter - også for voksne.
Tjener 12
30 minutter
Litt innsats
198 kalorier
(Per porsjoner)

Laget med Quorn-farse
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
- 150 grams-pakke med Quorn-farse
- ½ ss vegetarisk worchestershire-saus, eller soyasaus
- 1 ts oregano
- 3 ss tomatpuré
- 1 ball med vegetarisk mozzarella, revet
- 10 g revet, vegetarisk Emmentalerost
- Til deigen
- 300 g hvetemel
- 5 g tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
Metode
- Forvarm ovnen til 240°C. For å lage deigen heller du melet i en stor bolle og rører inn gjær og salt. Lag en fordypning, hell 2 dl lunkent vann og 1 ss olivenolje oppi og rør det inn med ei tresleiv til du får en myk og ganske fuktig deig. Hell den ut på en lett melet overflate og kna i fem minutter til den er myk. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og sett til å heve på et lunt sted i 40-60 minutter, til den har nådd dobbelt størrelse.
- Imens har du olje i en mellomstor stekepanne og legger Quorn-farsen oppi. Stek i to minutter, før du har i ei spiseskje tomatpuré, samt vegetarisk worchestershire-saus eller soyasaus, og oregano. Rør om og fjern fra varmen.
- Fjern deigen fra bollen og kna raskt for å fjerne overflødig luft. Rull deigen ut til ca. 1 cm tykkelse (ca. 20 x 25 cm). Smør på den gjenværende tomatpuréen. Strø farseblandingen på toppen, og trykk lett ned slik at den synker ned i deigen. Legg mozzarella og emmentaler på toppen. Rull sammen til ei pølse, og skjær den i 2 cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrett og la dem heve i 10 minutter.
- Stek i ovnen i 10 minutter, dekk så til og fortsett stekingen i 2-4 minutter til, til deigen er gyllen.