Skip to main content

Linseboller med Quorn-farse

Prøv denne deilige oppskriften på vegetariske linseboller med Quorn-farse - disse smaksrike bollene er ideelle om du skal ha fester eller gjester. Det beste med dem? De har et lavt innhold av mettet fett.

Tjener 4

40 mins

Litt innsats

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Laget med Quorn-farse

Rik på protein

Glutenfri

Ingen soya

Ingredienser

  • 150 g Quorn-farse
  • 1 ss olje
  • 1/2 løk, kuttet i små terninger
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 3 ss karripulver
  • 2 ss vann
  • En håndfull spinat
  • 1 ss mynte, finhakket
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 1 eggeplomme
  • 75 g brødrasp av grovt brød
  • 100 g puylinser
  • 1 ss mango-chutney
  • 1 ss revet sitronskall (kan utelates)
  • 150 g siktet mel
  • 250 ml kaldt vann
  • 75 g brødrasp av grovt brød
  • 35 g knuste papadamer
  • 1 ss løkfrø
  • 2 ss karripulver
  • 1 grønn chili
  • 100 ml yoghurt naturell
  • En klype sukker
  • Liten håndfull mynteblader

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Varm opp oljen i ei stor stekepanne, stek løken i 4 minutter til den er myk, tilsett hvitløk og karri og stek i 1 minutt til
  3. Tilsett Quorn-farse, vann og spinat, og stek over medium varme i 2 minutter
  4. Hell blandingen over i en stor bolle. Tilsett mynte, koriander, eggeplomme, brødrasp, puylinser, mangochutney og det revne sitronskallet, og sett til side før utforming
  5. I en egen bolle blander du vann og mel til en deig
  6. I nok en bolle blander du brødrasp, knuste papadamer, løkfrø og karri.
  7. Del farseblandingen opp i 12 like store porsjoner, og form dem til baller, la dem få et lag med deig utenpå før de dekkes med smuleblandingen
  8. Legg dem på et stekebrett, og stek midt i en forvarmet ovn i 17 minutter til de er lyst brune
  9. Lag dip ved å kjøre yoghurt, grønn chili, klypen med sukker og mynteblader sammen i en foodprocessor. Server sammen med bollene
  10. Disse deilige småbollene kan serveres på cocktailpinner som snacks eller festmat, eller serveres som en del av et måltid sammen med salat.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter