Linseboller med Quorn-farse
Prøv denne deilige oppskriften på vegetariske linseboller med Quorn-farse - disse smaksrike bollene er ideelle om du skal ha fester eller gjester. Det beste med dem? De har et lavt innhold av mettet fett.
Tjener 4
40 mins
Litt innsats
Laget med Quorn-farse
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
- 150 g Quorn-farse
- 1 ss olje
- 1/2 løk, kuttet i små terninger
- 2 hvitløksfedd, knust
- 3 ss karripulver
- 2 ss vann
- En håndfull spinat
- 1 ss mynte, finhakket
- 2 ss koriander, finhakket
- 1 eggeplomme
- 75 g brødrasp av grovt brød
- 100 g puylinser
- 1 ss mango-chutney
- 1 ss revet sitronskall (kan utelates)
- 150 g siktet mel
- 250 ml kaldt vann
- 75 g brødrasp av grovt brød
- 35 g knuste papadamer
- 1 ss løkfrø
- 2 ss karripulver
- 1 grønn chili
- 100 ml yoghurt naturell
- En klype sukker
- Liten håndfull mynteblader
Metode
- Forvarm ovnen til 200°C
- Varm opp oljen i ei stor stekepanne, stek løken i 4 minutter til den er myk, tilsett hvitløk og karri og stek i 1 minutt til
- Tilsett Quorn-farse, vann og spinat, og stek over medium varme i 2 minutter
- Hell blandingen over i en stor bolle. Tilsett mynte, koriander, eggeplomme, brødrasp, puylinser, mangochutney og det revne sitronskallet, og sett til side før utforming
- I en egen bolle blander du vann og mel til en deig
- I nok en bolle blander du brødrasp, knuste papadamer, løkfrø og karri.
- Del farseblandingen opp i 12 like store porsjoner, og form dem til baller, la dem få et lag med deig utenpå før de dekkes med smuleblandingen
- Legg dem på et stekebrett, og stek midt i en forvarmet ovn i 17 minutter til de er lyst brune
- Lag dip ved å kjøre yoghurt, grønn chili, klypen med sukker og mynteblader sammen i en foodprocessor. Server sammen med bollene
- Disse deilige småbollene kan serveres på cocktailpinner som snacks eller festmat, eller serveres som en del av et måltid sammen med salat.