Lasagne med Quorn-farse og squash
En fristende smak av Italia? Prøv vår deilige oppskrift på lasagne med Quorn-farse. Fersk selleri, løk og hvitløk stekes til perfeksjon i en himmelsk pesto- og passatasaus, blandes med Quorn-farse og legges lag-på-lag med smakfulle, grillede squash-bånd og ricotta. Bakt i ovnen og med cherrytomater som garnityr blir den til noe vakkert.
Tjener 4
45 mins
Litt innsats
385 kalorier
(Per porsjoner)
Glutenfri
Laget med Quorn-farse
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya
Ingredienser
- 300 g Quorn-farse
- 2 store squash, skåret i tynne skiver på langs
- 2 ss olivenolje
- 1 rødløk, finkuttet
- 2 fedd hvitløk, knust
- 2 selleristilker, finkuttet
- 3 ss rød pesto
- 1 terning grønnsaksbuljong, oppløst i 100 ml varmt vann
- 400 g tomatpuré
- 3 ss frisk basilikum, hakket
- 1 ts tørket oregano
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Ingredienser til toppingen
- 250 g ricotta-ost
- 60 ml lett-crème fraiche
- ¼ ts muskatnøtt
- ½ ts salt
- ½ ts svart pepper
- 6 cherrytomater, halvert - etter ønske
- 30 g vegetarisk, hard ost, revet
Metode
- Forvarm oljen i ei stekepanne på medium varme, og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den begynner å bli myk, mens du rører jevnt. Ha oppi hvitløk og selleri, og stek videre i 2 minutter.
- Rør inn rød pesto, grønnsaksbuljong og tomatpassata. Kok opp, dekk til og la småkoke forsiktig i 10 minutter, før du rører inn Quorn-farsen. Dekk til og kok i 2 minutter til. Rør inn basilikum, oregano, og krydre med pepper og salt etter smak.
- Forvarm ei grillpanne på høy varme, og grill squash-skivene i 1-2 minutter på hver side.
- Bland ricotta, crème fraiche, muskatnøtt, salt, pepper og halvparten av den harde osten i en bolle.
- Bruk ei ildfast form og legg ned et lag med grillede squashskiver, dekk til med farseblandingen, og legg et nytt lag squashskiver over dette. Legg på ricotta-toppingen med ei skje, og bruk cherrytomatene som garnityr på toppen, sammen med pepper og resten av osten.
- Stek i ovn som er forvarmet til 200°C, i 20 minutter.