Skip to main content

Lasagne med Quorn-farse og squash

courgette & quorn mince lasagne recipe vegetarian recipe

En fristende smak av Italia? Prøv vår deilige oppskrift på lasagne med Quorn-farse. Fersk selleri, løk og hvitløk stekes til perfeksjon i en himmelsk pesto- og passatasaus, blandes med Quorn-farse og legges lag-på-lag med smakfulle, grillede squash-bånd og ricotta. Bakt i ovnen og med cherrytomater som garnityr blir den til noe vakkert.

Tjener 4

45 mins

Litt innsats

385 kalorier
(Per porsjoner)

Glutenfri

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Laget med Quorn-farse

Rik på protein

Glutenfri

Ingen soya

Ingredienser

  • 300 g Quorn-farse
  • 2 store squash, skåret i tynne skiver på langs
  • 2 ss olivenolje
  • 1 rødløk, finkuttet
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2 selleristilker, finkuttet
  • 3 ss rød pesto
  • 1 terning grønnsaksbuljong, oppløst i 100 ml varmt vann
  • 400 g tomatpuré
  • 3 ss frisk basilikum, hakket
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • Ingredienser til toppingen
  • 250 g ricotta-ost
  • 60 ml lett-crème fraiche
  • ¼ ts muskatnøtt
  • ½ ts salt
  • ½ ts svart pepper
  • 6 cherrytomater, halvert - etter ønske
  • 30 g vegetarisk, hard ost, revet

Metode

  1. Forvarm oljen i ei stekepanne på medium varme, og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den begynner å bli myk, mens du rører jevnt. Ha oppi hvitløk og selleri, og stek videre i 2 minutter.
  2. Rør inn rød pesto, grønnsaksbuljong og tomatpassata. Kok opp, dekk til og la småkoke forsiktig i 10 minutter, før du rører inn Quorn-farsen. Dekk til og kok i 2 minutter til. Rør inn basilikum, oregano, og krydre med pepper og salt etter smak.
  3. Forvarm ei grillpanne på høy varme, og grill squash-skivene i 1-2 minutter på hver side.
  4. Bland ricotta, crème fraiche, muskatnøtt, salt, pepper og halvparten av den harde osten i en bolle.
  5. Bruk ei ildfast form og legg ned et lag med grillede squashskiver, dekk til med farseblandingen, og legg et nytt lag squashskiver over dette. Legg på ricotta-toppingen med ei skje, og bruk cherrytomatene som garnityr på toppen, sammen med pepper og resten av osten.
  6. Stek i ovn som er forvarmet til 200°C, i 20 minutter.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter