Grønn thai-karri med Quorn-stykker
En deilig, duftende og nærende oppskrift på grønn thai-karri, laget med Quorn-stykker.
Tjener 4
40 mins
Enkel
250 kalorier
(Per porsjoner)
Laget med Quorn-biter
Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett
Ingredienser
- 300 g Quorn-biter (tint om nødvendig)
- 2 ss lett soyasaus
- 1-2 ss matolje
- 2 ss grønn thai-karripasta
- 2 sjalottløk, finkuttet
- 1 grønn chili, finkuttet og med frøene fjernet
- 3 hvitløksfedd, knust
- 400 g kokosmelk på boks
- 125 g babymais, blanchert
- 125 g grønne bønner, avkuttet og blanchert
- 1 bunt frisk asparges, avkuttet og blanchert
- 1 squash skåret i tynne skiver
- 1 rød paprika, med frøene fjernet og skåret i tynne strimler
- 125 g pak choi, bladene delt opp og skylt
- 1 ss limejuice
- Liten bunt frisk koriander, hakket
- 2 vårløk, avkuttet og kuttet i tynne strimler
Metode
- Mariner Quorn-stykkene i inntil 30 minutter.
- Varm opp oljen i ei wokpanne, ha oppi grønn karripasta og stek i 2 minutter mens du rører jevnt.
- Ha oppi sjalottløk, chili og hvitløk og stek under røring i 2 minutter. Rør inn Quorn-stykkene og stek i 1 minutt.
- Hell kokosmelken oppi og bring til kokepunktet. Legg til babymais, grønne bønner, asparges, squash og rød paprika. Kok på medium varme i 3-4 minutter mens du rører jevnt. Legg til pak choi og dekk til med lokk i 1 minutt så bladene dampes og blir myke. Rør inn frisk limejuice og halvparten av den hakkede korianderen.
- Server med resten av korianderen samt vårløk drysset over, og det hele akkompagneres av jasminris.