Oppskrifter

Hjemmelagde pølsehorn med flaskegresskar

Vår smakfulle vri på de klassiske pølsehornene - med denne enkle oppskriften lager du flaskegresskar-ruller ved bruk av Quorn-farse. Den perfekte fingermaten til juleselskapet.

Tjener 20

60 minutter

En utfordring

253 kalorier
(Per porsjoner)

15 g av fett

Laget med Quorn-farse

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya

Ingredienser

  • 300 g Quorn-farse
  • 500 g flaskegresskar, med skall og frø fjernet, skåret i store båter
  • ½ ts tørkede chiliflak
  • 3 ss olivenolje
  • 2 løk, kuttet i små terninger
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss tørket salvie
  • En klype malt nellik, etter smak
  • 50 g hard, vegetarisk ost, revet
  • 1 stort egg, pisket
  • Mel til å strø
  • 2 pakker butterdeig

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Spre flaskegresskaret jevnt utover i et stekefat. Dryss over 2 ss olivenolje, strø over chiliflakene og krydre. Pass på at gresskaret er jevnt dekket før du steker det i 35 minutter, til det er mørt. Kjør det så i en blender i 20 sekunder.
  3. Imens varmer du opp den gjenværende spiseskjeen med olivenolje i en kjele og steker løken i 7 minutter, til den er myk. Tilsett hvitløk, salvie og malt nellik, og stek i 3 minutter til. Sett så til siden.
  4. Bland gresskaret sammen med Quorn-farse, ost og løkblanding. Rør inn halvparten av det piskede egget.
  5. Strø melet på arbeidsflaten din, og kjevle butterdeigen ut i et rektangel, omtrent en halv centimeter tykk, 20 cm bred og 45 cm lang. Del den i to.
  6. Pensle sidene av deigflaten med det piskede egget. Legg pølsefyllet langs midten, brett så deigen over og klyp sammen for å forsegle. Bruk fingrene eller press med en gaffel for å få en pen kant.
  7. Skjær opp i porsjonsstykker. Pensle med pisket egg og stek i 20 - 25 minutter til de er gyllenbrune.
  8. Serveringsforslag: Denne oppskriften kan også brukes som hovedrett. Du kan forme den som ei pakke eller ei flette, og steke i 30 minutter.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter