Oppskrifter

BBQ-pizza med Quorn-farse

Som om pizza ikke var herlig nok i seg selv, så blir den enda bedre når den toppes med vår Quorn-farse i sloppy joe-stil. Denne familiefavoritten er enkel å gjøre klar og enkel å elske.

Tjener 4-6

25 minutter

Enkel

440 kalorier
(Per porsjoner)

Laget med Quorn-farse

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya

Ingredienser

  • 300 g Quorn-farse
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, i terninger
  • 4 ss BBQ-saus (oppskrift nedenfor hvis det trengs)
  • 1 ss vegetarisk worchestersaus
  • 4 ss ketchup
  • 2 ts sennep
  • 2 ss mais på boks
  • 2 x 25 cm pizzabunner
  • 1 ss tomatpuré
  • 100 g Monterey Jack-ost, revet
  • En håndfull ruccolablader til servering
  • 8 ss mørkt, brunt sukker
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • ½ ts vegetarisk worchestersaus
  • ½ ts malt allehånde
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ½ ts cayennepepper
  • 1 ss flytende røyk
  • 150 ml ketchup

Metode

  1. Forvarm stekeovnen til 180°C.
  2. Forvarm oljen i ei jernpanne over middels varme og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den er myk. Rør inn BBQ-sausen, worchestersausen, ketchup og sennep og sørg for at det gjennomvarmes. Ha i Quorn-farsen og maisen, og fortsett å steke i 2-3 minutter. Fjernes så fra varmen.
  3. Plasser pizzabunnene på bakepapir, pensle med tomatpuréen og dryss en fjerdedel av osten over. Ha på pizzafyllet, og dryss den resterende osten på toppen.
  4. Stek i 15-20 minutter til pizzaen er gyllen, ta den ut av ovnen og strø litt ruccola over.
  5. Server gjerne sammen med en tomat-og-basilikum-salat. For et mer kryddersterkt alternativ kan du prøve å erstatte halvparten av BBQ-sausen med Sriracha-saus. Hvis det er BBQ-saus til overs kan den oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil to uker.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter