Skip to main content

Vanlige spørsmål

VI HJELPER DEG GJERNE

Finn svar på alle ofte stilte spørsmål om Quorn®-produkter, næringsinnhold og holdbarhet.

Ofte stilte spørsmål

Velg et emne nedenfor.

Selskap Vanlige spørsmål

Hvor kan jeg kjøpe Quorn?

Du kan kjøpe Quorn i supermarkeder over hele landet. Utvalget av produkter som lagerføres er opp til hver enkelt kjøpmann, og vil variere fra butikk til butikk.

Besøk vår Hvor kan jeg kjøpe det for flere detaljer. Du kan også sjekke detaljer for hvert enkelt produkt som er tilgjengelig her.

Jeg har en idé om et nytt produkt. Hvordan kan jeg dele den med dere?

Vi er alltid interessert i nye produktidéer, så du er hjertelig velkommen til å ta kontakt for å dele tankene dine med oss. Vi har et dedikert team som jobber med produktutvikling, og de jobber utelukkende med å komme opp med nye produktidéer. De vil svært gjerne høre fra deg.

Hvordan kan jeg få tak i en kupong for Quorn-produkter?

Vi har ingen kuponger for Quorn-produkter, men vi har med jevne mellomrom kampanjer på de ulike supermarkedene i løpet av året.

Kan jeg jobbe for Quorn?

Vi er alltid på utkikk etter talentfulle mennesker som en kan bli en del av laget vårt og hjelpe oss å nå målene våre. Hvis du tror du har det som kreves, ta en titt på ledige stillinger på karrièresidene våre. Vi ser frem til å høre fra deg.

Hvordan kan jeg bli en distributør av Quorn?

Quorn jobber med en liste over godkjente distributører og er for tiden ikke på jakt etter å utvide denne listen.

Kan jeg kjøpe Quorn engros for bruk i matservering?

Vennligst kontakt oss for flere detaljer om hvordan du kan kjøpe Quorn engros.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om Quorn?

Hvis du er på jakt etter mer informasjon om Quorn, oppdateres nettsiden vår jevnlig. Her er noen gode sider å begynne med - Om oss, Selskapet og Quorn mycoprotein-sidene.

Har dere lyst til å sponse meg eller gjøre en donasjon til den veldedige organisasjonen min?

Quorn har en utvalgt liste over veldedige organisasjoner vi støtter på jevn basis. Dessverre er vi ikke i stand til å støtte eller sponse flere akkurat nå, men vi ønsker deg lykke til!

I hvilke land selges Quorn?

Quorn-produkter er tilgjengelige i en rekke land. Du kan finne ut nøyaktig hvilke ved å klikke her. Vi har for tiden ingen planer om å utvide til flere land.

Jeg finner ikke produktet jeg ser etter. Selges det ikke lenger?

Dersom du ikke finner produktet du leter etter, se om det fortsatt er tilgjengelig ved å sjekke hele produktutvalget vårt. Vi arbeider stadig for å utvide sortimentet, men hvis du ikke finner det på nettstedet vårt, har det dessverre gått ut av produksjon. Det er flere grunner til at det kan skje, for eksempel valg som er tatt av forhandlere eller etterspørselen blant forbrukerne.

Benytter man seg av studier eller forsøk på dyr i utviklingen av Quorn-produkter?

Quorn mycoprotein, kjerneingrediensen i alle Quornproduktene, var en ny matkilde da den ble utviklet på 1960- og 1970-tallet. For å innfri myndighetskrav om matvaresikkerhet, måtte en rekke dyrematingsforsøk bli utført for å vise at Quorn mycoprotein egner seg som føde for mennesker. Ulike land rundt i verden har ulike krav om godkjenning, og siden 1995 har det ikke forekommet nye krav om dyrematingsforsøk.

Hverken Quorn's eller Monde Nissin (eieren av Quorn) vil sponse, gjennomføre eller gi autorisasjon til tester på dyr når det ikke spesifikt kreves av loven.

Er Quorn trygt?

Absolutt.

Quorn kom i salg for første gang i Storbritannia i 1985, og har siden den gang servert mer enn 7 milliarder måltider i 20 forskjellige land. Quorn har blitt godkjent for salg av flere av verdens ledende helseorganer, slik som det amerikanske Food & Drug Administration (FDA), Health Canada (HC), European Food Safety Authority (EFSA), UK Food Standards Agency (FSA) and Food Safety Australia New Zealand (FSANZ).

Så det er ikke bare oss – verdens ledende matvareregulerende organer er også trygge på at Quorn er sikkert. Den eneste hentydningen til at det ikke skulle være det, kommer fra et amerikansk nettsted ved navn Centre for Science in the Public Interest (CSPI). Vi synes det er merkelig at CSPI – angivelig en organisasjon for matsikkerhet – ville være negativ til en serie med trygge matvareprodukter som gir bedre valgmuligheter og variasjon til de som ønsker å redusere mengden kjøtt de spiser. Det er spesielt merkelig fordi det finnes en mengde andre varer på markedet i dag som beviselig har høye allergene egenskaper, og som CSPI’s ikke uttaler seg om.

La oss ta for oss soya; ifølge Food Allergy Research & Education (FARE) er allergi mot soya ""en av de vanligste matallergier, særlig blant spebarn og barn"". CSPI har ikke satt i gang alarmen og bedt om at soyaprodukter fjernes fra butikkhyllene, slik de har med Quorn. Dette er interessant, sett i lys av CSPIs samarbeid med American Soybean Association (ASA), som strekker seg tilbake til 1991, og den nokså flatterende omtalen de har gitt ingrediensen de siste årene. I 2014 var CSPIs grunnlegger, Michael Jacobson en av hovedtalerne på et arrangement sponset av ASA. CSPI offentliggjorde også en gunstig rapport om soya senere samme år. Vi mener offentligheten gjør rett i å lure på om motivene bak CSPIs langvarige, nedsettende kampanje mot Quorn har vært renhåret.

Du kan finne ut mer om Michael Jacobson og CSPI her.

For mer informasjon om ingredienser og allergener i Quorn, vennligst gå til vår nettside om temaet.

Trenger du fortsatt hjelp?

Bare fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt.

Vil du heller snakke med oss direkte?

Du kan også sende oss en e-post eller kontakte vårt vennlige kundeserviceteam via ordinær post.

Postadressen til kundeservice:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR

E-postadressen til kundeservice:

kundeservice@quornfoods.com