Skip to main content

Vanlige spørsmål

VI HJELPER DEG GJERNE

Finn svar på alle ofte stilte spørsmål om Quorn®-produkter, næringsinnhold og holdbarhet.

Ofte stilte spørsmål

Velg et emne nedenfor.

Diett og ernæring Vanlige spørsmål

Kan jeg ha intoleranse for Quorn-produkter?

For å finne ut mer om intoleranse for Quorn, vennligst se informasjonsside våre.

Er Quorn-produkter glutenfrie?

Vi har en rekke glutenfri produkter, og de er tydelig merket med ikonet for glutenfri på produktsidene våre.

Har Quorn veganske produkter i sortimentet?

Vi har en rekke veganske Quorn-produkter som er godt merket på produktsidene våre.

Hva er Quorn mycoprotein?

Quorn mycoprotein er en ingrediens som brukes i alle Quorn-produkter. Det består av en naturlig næringsrik sopp som har et høyt protein- og fiberinnhold, lite mettet fett og ingen kolesterol. Produksjonen av Quorn mycoprotein krever 90% mindre landareal, vann og karbonutslipp sammenlignet med dyreprotein, så det er bra for klodens helse også. Finn ut mer her.

Reduserer Quorn saltinnholdet?

Vi kan med stolthet si at det i våre produkter er mindre enn 1,5 g salt per 100 g, og de få unntakene til dette er når vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig å bytte fra bearbeidet kjøtt til kjøttfritt. Vi prøver alltid å bruke så lite salt som mulig i produktene våre.

Inneholder Quorn-produkter nøtter?

Det er for tiden noen få Quorn-produkter som produseres på fabrikker som også bruker nøtter i produksjonene sine. I de tilfellene det utgjør en risiko, har vi beskrevet dette i detalj i innholdsdeklarasjonene på pakkene i uthevet skrift.

Er Quorn-produkter halal?

Det er flere av Quorn-produktene som er godkjente som halal. Ettersom Quorn er et helt kjøttfritt produkt, kan vi garantere at ingen alkohol har blitt brukt verken i produktene eller i produksjonsprosessen. For en full liste over hvilke produkter som er halal, er du velkommen til å kontakte oss.

Inneholder Quorn-produkter soya, og kommer den fra en bærekraftig kilde?

Selv om Quorn mycoprotein er hovedingrediensen i Quorn, inkluderer noen produktoppskrifter ingredienser som stammer fra soya, for eksempel soyasaus eller soyabønner. Quorn har forpliktet seg til å kun anvende sertifisert, bærekraftig og avskogningsfri soya i samtlige produkter, og pålegger alle leverandører å fremlegge sertifiseringer for all soya som brukes i Quorn-produkter.

Er Quorn-produkter kosher?

Noen av Quorn-produktene våre er kosher og har blitt stemplet som kosher-godkjente av Manchester Beth Din. Du er velkommen til å besøke Manchester Beth Dins hjemmeside. Søk etter "Quorn" for detaljer om hvilke produkter som er godkjente.

Er Quorn-produkter sunne?

Vi tror ikke vi har det absolutte svaret på hva som er sunt, men vi ønsker å gi folk flere alternativer slik at alle finner mat som passer med livsstilen, matlagingen og helsen deres.

Quorn mycoprotein, som er en ingrediens i alle Quorn-produktene, er et næringsrikt protein som kan inngå i et sunt og variert kosthold. Det inneholder mye protein og fiber, lite mettet fett og ikke noe kolesterol. Det er et kvalitetsprotein som også inneholder alle de ni essensielle aminosyrene som ikke produseres i kroppen og som må tas opp fra maten vi spiser. I tillegg inneholder Quorn mycoprotein en rekke vitaminer og mineraler, det er en kilde til riboflavin, og det inneholder mye kolin, folat, mangan, fosfor og sink.

/NutriScore er en merkeordning som informerer om ernæringskvaliteten på et produkt, og denne brukes i enkelte europeiske land. Ifølge denne er 89 prosent av Quorns produkter rangert med NutriScore A eller B, og anses derfor for å være sunnere valg. Dette kan du lese mer om her.

Har Quorn-produkter lavt innhold av mettet fett?

Mange Quorn-produkter har lavt innhold av mettet fett. Der det er tilfellet står det klart på fremsiden av forpakningen for å gjøre det så lett som mulig for deg å velge sunne produkter.

Kan jeg give mit spædbarn/spedbarn eller lille barn Quorn-produkter?

Det er sikkert at give Quorn-produkter til dit spædbarn/spedbarn eller barns kost, der er seks måneder og opefter/eldre, som en del af en varieret og afbalanceret kost.

Hva er Quorn-farse laget av?

Quorn-farse er, som alt annet i Quorn-sortimentet, basert på Quorn mykoprotein; et superprotein som gir deg velsmakende, kjøttfrie måltider.

Hvor mye protein inneholder Quorn?

Alle Quorn-produktene inneholder Quorn mykoprotein – det unike superproteinet vårt. Du finner proteininnholdet i alle Quorn-produktene i næringsdeklarasjonen på nettsidene våre og på baksiden av pakkene.

Trenger du fortsatt hjelp?

Bare fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt.

Vil du heller snakke med oss direkte?

Du kan også sende oss en e-post eller kontakte vårt vennlige kundeserviceteam via ordinær post.

E-postadressen til kundeservice:

kundeservice@quornfoods.com

Postadressen til kundeservice:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR