Skip to main content

Vanlige spørsmål

VI HJELPER DEG GJERNE

Finn svar på alle ofte stilte spørsmål om Quorn®-produkter, næringsinnhold og holdbarhet.

Ofte stilte spørsmål

Velg et emne nedenfor.

Bærekraft Vanlige spørsmål

Hvorfor pakkes Quorn-produkter i plast?

Som selskap forplikter vi oss til å etterstrebe bærekraftige løsninger, og vi kommer til å jobbe hardt for å redusere miljøavtrykket emballasjen vår skaper.

Innen 2025 har vi som mål å:

  1. Iverksette aktiviteter for å fjerne problematiske og unødvendige engangsforpakninger
  2. Sørge for at 100% av plastemballasjen vi bruker er gjenvinnbar, gjenvunnet eller komposterbar.
  3. Effektivt gjenvinne eller kompostere 70% av all plastemballasje
  4. I gjennomsnitt bruke 30% gjenvunnet plast i all plastemballasje

Kan man gjenvinne emballasjen til Quorn?

Du kan gjenvinne over 70% av all Quorn-emballasje. Alle produktene våre har en etikett med instruksjoner om hva og hvordan man kan gjenvinne. Størstedelen av emballasjen vår kan gjenvinnes, men det er av og til avhengig av kapasiteten til lokale mottak. Innen 2025 har vi forpliktet oss til å nå 100% mulighet for gjenvinning for all emballasjen vår.

Hvorfor bruker Quorn palmeolje?

Vi bruker palmeolje i Quorn-produkter der det er nødvendig for å bidra til god smak og tekstur. Vi følger anvisningene fra World Wildlife Fund og bruker bare RSPO-utskilt, sertifisert og bærekraftig palmeolje. Vi bruker ikke mye palmeolje – bare 0,0001% av verdens totale palmeoljeforbruk hver år.

Du vil kanskje bli overrasket over å vite at palmeolje er en ekstremt effektiv innhøsting, med høy avkastning, sammenlignet med andre oljer, som ofte krever mellom 4 og 10 ganger så mye landjord for å produseres. Det betyr at du faktisk vil få et større miljøavtrykk ved å bytte ut palmeolje med andre oljer.

Bruker dere bærekraftig palmeolje?

Ja, Quorn bruker bare 100 % sertifisert bærekraftig palmeolje, og har gjort det siden 2014. Vi har forpliktet oss til å kun bruke palmeolje som er sertifisert i henhold til de strengeste standardene for bærekraft. I 2019 oppnådde vi bruk av 100 % fullt utskilt palmeolje sertifisert av Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO). Det betyr at all palmeolje vi bruker har blitt fysisk skilt fra ikke bærekraftig olje, fra kilden til produksjonen av det ferdige produktet. Vi fortsetter å jobbe sammen med RSPO, leverandørene våre, ikke-statlige organisasjoner og andre selskaper for å skape en verden fri for ikke bærekraftig palmeolje.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om det operasjonelle karbon-fotavtrykket til Quorn Foods?

Du kan finne ut mer om vårt operasjonelle karbonavtrykk og mange andre bærekraftinitiativer i vår Bærekraftsrapport. I 2021 reduserte vi et av de viktigste måleparametrene våre – utslipp av miljøgasser per tonn med produsert vare – med 83 % sammenlignet med tallene fra 2012, et tall vi er stolte over, sett i lys av en enorme veksten vi har hatt. Men vi stopper ikke med det: Vi sikter mot et nettonullmål for egen virksomhet innen 2030 og for hele forsyningskjeden innen 2040.

Bruker dere egg fra frittgående høner i Quorn-produktene?

Ja, Quorn-produkter lages med egg fra frittgående høner. Som selskap er vi lidenskapelig opptatt av å fremme dyrevelferd på best mulig måte, og vi har meget strenge retningslinjer for hvor eggene vi bruker i produksjonen kommer fra. Quorn har blitt anerkjent for dette gjennom å motta "Good Egg Award" fra Compassion in World Farming.

Trenger du fortsatt hjelp?

Bare fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt.

Vil du heller snakke med oss direkte?

Du kan også sende oss en e-post eller kontakte vårt vennlige kundeserviceteam via ordinær post.

E-postadressen til kundeservice:

kundeservice@quornfoods.com

Postadressen til kundeservice:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR