Skip to main content

SUPERPROTEIN. SUPERGODT.

Alle produktene til Quorn® har Quorn mycoprotein. Det er et superprotein som gir smakfulle kjøttfrie måltider, samtidig som det er sunt både for deg og planeten. Så vi mener det burde bli favorittproteinet ditt. Det er vel innlysende.

Hva er Quorn mycoprotein?

Quorn mycoprotein er en kilde til protein av høy kvalitet, som har et høyt innhold av kostfiber, et lavt innhold av mettede fettsyrer, og som ikke inneholder kolesterol. Når vi produserer Quorn mycoprotein tar vi ikke utgangspunkt i animalske produkter, men i naturlige, næringsrike sopper. Disse soppene har navnet Fusarium venenatum.

Det er denne tradisjonelle fermenteringsprosessen — som også benyttes i fremstillingen av brød, øl og yoghurt — vi bruker til å dyrke Quorn mycoprotein. Og fordi produksjonen av Quorn mycoprotein krever 95 % mindre CO2 enn vanlig kjøttdeig1, er det et svært godt eksempel på en bærekraftig og næringsrik proteinkilde som kan nære den voksende verdensbefolkningen.

Kilder: 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023)

Lær mer om hvordan Quorn lages

Se videoen vår for å lære mer om hvordan Quorn® lages. Vi har en annerledes tilnærming til proteinproduksjon, og bruker Quorn mycoprotein i alle Quorn-produktene, for klodens skyld.

Se våre produkter

Miljømessige fordeler ved Quorn mycoprotein

Quorn mycoprotein er en unik og næringsrik proteinkilde som er skånsom mot planeten vår.

40x lower

Quorn mycoprotein klimaavtrykk er 40 ganger lavere enn ved produksjon av storfekjøtt, og 6 ganger lavere enn ved produksjon av kyllingkjøtt†[1]

30x lavere

Produksjonen av Quorn mycoprotein krever 30 ganger lavere enn ved produksjon av storfekjøtt, og 6 ganger mindre vann enn produksjon av kyllingkjøtt†[1]

2012

Carbon Trust har sertifisert Quorn mycoprotein klimaavtrykk siden 2012 hvilket gjør Quorn mycoprotein til den første kjøttfrie proteinkilde som har blitt anerkjent på denne måten av en tredjepartsorganisasjon.†[1]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023)

Hvordan brukes Quorn mycoprotein i Quorn-produkter?

Quorn mycoprotein er en utrolig allsidig ingrediens. Den finnes i Quorn-produkter og hjelper oss til å sikre den fantastiske smaken og teksturen som våre produkter er kjent og elsket for. Se flere spennende produkter og oppskrifter på vår hjemmeside — og gjør måltidene dine enda bedre.

TRÅKK PÅ DEN!

Vannforbruket av Quorn-kjøttdeig er 12 ganger lavere enn for kjøttdeig†[2]

Datakilder: † Verdensgjennomsnitt, 2. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023)