Chia Salsa Burger – Glutenfri

En deilig, glutenfri burger med Quorn-farse og fersk tomatsalsa.

Tjener 4

25 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 1 pakke Quorn-farse
  • 100 g kokte linser
  • 0,5 dl vann
  • 1 egg
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ss pofiber
  • Salt og pepper
  • Evt 2 ss BBQ-saus
  • 1 ss smør/olje til steking
  • Salsa med chia:
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 ss honning
  • Saften av én lime
  • 1-2 ss sambal oelek
  • 3 ss chiafrø
  • Salt
  • Til servering:
  • 50 g grønnkål
  • 4 glutenfrie hamburgerbrød
  • Romanosalat, kuttet i biter
  • Tomat, skivet
  • Løk i skiver

Metode

  1. Kjør alt unntatt Quorn-farsen til en jevn deig i en blender. La hvile i 5-10 minutter.
  2. Tilføy Quorn-farse og rør godt. Del deigen i fire deler, og form fire burgere. Stek burgerne i smør eller olje på medium varme i omtrent fire minutter på hver side.
  3. Til salsaen: filtrer bort væsken fra tomatene ved hjelp av et kaffefilter. Tilfør de resterende ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  4. Stek grønnkålen til den er sprø i smør eller olje på medium varme. Krydre med salt og pepper.
  5. Sett sammen: Legg salat, tomat, burger og løk lagvis på burgerbunnen, og topp med salsa.