Vegetarisk Wellington med Quorn-farse

Prøv denne deilige varianten av en vinterlig, varmende rett - en vegetarisk oppskrift på Beef Wellington laget med Quorn-farse.

Tjener 6

50 mins

A Challenge

557 kalorier
(Per porsjoner)

28g av fett

Ingredienser

  • 350 g Quorn-farse
  • 1 ts vegetabilsk olje
  • 1 stor løk, kuttet i små terninger
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 200 g sopp, renset og skåret i terninger
  • 200 ml grønnsaksbuljong
  • 3 g steinsopp, finhakket og tilsatt buljongen for rehydrering
  • 200 ml hvitvin
  • 100 ml matfløte
  • ¼ ts chiliflak
  • Salt og sort pepper etter smak
  • 100 g ferske brødsmuler
  • 1 egg, pisket
  • 1 ss frisk persille, finhakket
  • 1 x 500 g klump med ferdig butterdeig
  • 1 egg, pisket, til glasering av deigen

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Varm opp oljen i en stor kjele, og stek løken forsiktig i 5 minutter, til den er myk men ikke brun. Tilsett hvitløk og sopp, og stek i 5 minutter til. Rør inn grønnsaksbuljong, steinsopp og hvitvin. Kok opp, og la småkoke i omtrent 5 minutter til omtrent halvparten av væsken har kokt inn. Tilsett fløte og chiliflak, og kok til væsken er redusert til halvparten av det igjen. Krydre med salt og pepper. Fjern fra varmen
  3. Rør inn Quorn-farse, brødsmuler, egg og persille
  4. Kjevle butterdeigen ut i et rektangel, omtrent en halv centimeter tykt, og legg farsen forsiktig langs midten av deigrektangelet. Dra den deigkanten som er lengst fra deg og brett den over farsen, slik at du lager en tubeform. Rull videre til all farsen er rullet inn i deigen og du kan dytte enden på deigen inn under rullen. Brett ytterkantene på tuben innover for å forsegle endene, og legg rullen på et lett smurt stekebrett.
  5. Pensle sjenerøst med pisket egg, og stek midt i ovnen i 30-35 minutter til den er gyllenbrun
  6. Server sammen med sesonggrønnsaker og en fyldig saus.
  7. Farsefyllet kan lages på forhånd og settes i kjøleskap frem til det skal brukes.