Thai-suppe med nudler og Quorn-stykker

Vår herlig sunne Thaisuppe med nudler laget med Quorns veganske stykker er en rett du vil lage igjen og igjen.

Tjener 4

40 mins

A Little Effort

99 kalorier
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 300 g Quorn-biter
  • 2 ss matolje
  • 1 stor løk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 2 dl kokosmelk
  • 9 dl grønnsaksbuljong
  • 2 gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
  • 100 g babymais, i skiver
  • 100 g sukkererter, skåret i to
  • 50 g risnudler, kokt etter oppskrift på pakken
  • 2 vårløk, finkuttet

Metode

  1. Varm opp en spiseskje olje i en stor kjele og stek løken på medium varme i 5 minutter. Rør inn hvitløk og krydder og stek videre i 2 minutter.
  2. Ha oppi kokosmelk, grønnsaksbuljong og grønnsaker. Kok opp og la småkoke i 20 minutter.
  3. Imens har du en spiseskje olje oppi en stekepanne og steker Quorn-stykkene i 7 minutter, til de er lett gylne.
  4. Ha de kokte risnudlene oppi suppa, sammen med de stekte stykkene. Rør godt, og la småkoke i 3 minutter.
  5. Dryss vårløk over og server rykende varm med godt brød til.

TIPS: om du ønsker en hottere vri på suppa, kan du steke litt finkuttet, grønn chili sammen med krydderet.

Retten kan fryses.