Tacoskåler med Quorn-farse-chili

En rask chili-con-carne er en sikker måte å gjøre hele familien til lags på, og hvis du serverer den i individuelle tacoskåler og lar folk velge sin egen topping, så blir middagen enda morsommere. Du lager den så sterk som du liker den.

Tjener 4

30 mins

A Little Effort

424 kalorier
(Per porsjoner)

15g av fett

22 g fiber
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 300 g Quorn-farse (1 pakke)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1/2 - 1 ts chilipulver
  • 1/2 - 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 - 1 ts kanel
  • 100 ml grønnsaksbuljong
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 400 g kidneybønner (eller blandede bønner) på boks, avsilt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss tomatketchup
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss hakket koriander, samt ekstra til garnityr
  • 6 ss gresk yoghurt
  • 2 vårløk (klippes forsiktig med saks av barn)
  • 1/2 agurk (skjæres forsiktig i skiver med en bordkniv av barn)
  • 4-6 store tortillalefser
  • 1/4 isbergsalat (klippet i strimler med saks)
  • 8 cherrytomater, hver delt i fire
  • 100 g cheddarost, revet

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180 ºC / 350 ºF / gassmerke 4. Varm opp oljen i en stor stekepanne som du har lokk til. Stek løk og hvitløk i 2 minutter , tilsett så chilipulver, spisskummen og kanel, og stek i ett minutt. Rør inn Quorn-farse, la den bli godt dekket av krydderne. Stek under røring i 1 minutt.
  2. Tilsett grønnsaksbuljong, hakkede tomater, avsilte bønner, tomatpuré, tomatketchup og oregano. Smak til med salt og nykvernet, sort pepper, og rør inn koriander. Dekk til og småkok i 10 minutter.
  3. Tilbered garnityren ved å blande sammen yoghurt, vårløk og agurk. Sett til side og avkjøl inntil videre.
  4. Så til tacoskålene: Bruk småkakeformer eller et glass med diameter på 12 cm til å skjære ut sirkler i tortillaene. Lag så mange du kan med tortillaene du har. Bruk disse til å fore en muffins-stekeform med plass til minst 6 muffins. Sett den i ovnen og stek i 12-14 minutter, til de er gylne og sprø.
  5. Når du serverer setter du frem chiligryten og de varme tacoskålene på bordet sammen med yoghurt, salat, tomater og revet ost i separate serveringsskåler. Bruk ei skje og fyll chiligryte i tacoskålene, og la hver enkelt velge sine egne toppinger.

Tips: For å lage større tacoskåler og unngå matsvinn; sett ei bakeplate inn i forvarmet ovn (170 ºC / 325 ºF / gassmerke 3) med en lett smurt metallbolle (eller en annen varmebestandig beholder) på, bollen skal ha flat bunn og være ca 10-12 cm i diameter og ca 10 cm høy. Draper en 25 centimeters tortilla over den, og la steke i ca 6-8 minutter til den er sprø. Løft den varsomt fra beholderen. Gjenta etter behov. Sett til side til de skal brukes.