Spagetti bolognese-kopper med Quorn-farse

Familiefavoritten gjøres om til barnevennlige småretter man kan kose seg med!

Tjener 12

50 mins

A Little Effort

97 kalorier
(Per porsjoner)

2.6g av fett

Ingredienser

  • 175 g Quorn-farse
  • 1 ss olivenolje, samt ekstra til å smøre med
  • ½ løk, finhakket
  • ½ selleristilk, finhakket
  • ½ gulrot, finhakket
  • ½ rød paprika, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 400 g hakkede tomater
  • 150 g spagetti
  • 5 ss raspet ost

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180 °C og smør en muffins-stekeform med 12 hull lett med olje.
  2. Hell oljen i en kjele og sett på lav varme. Tilsett løk, selleri, gulrot, paprika og hvitløk, legg lokk på kjelen og kok i 10 minutter, mens du rører innimellom til det blir mykt. Tilsett hakkede tomater, rør godt om i sausen og la småputre i 5 minutter.
  3. Fjern sausekjelen fra plata, og kjør til jevn masse med en stavmikser. Tilsett Quorn-farse, og kok videre i 10 minutter.
  4. Mens koker du opp en kjele med vann, og koker spagettien i henhold til kokeanvisningen på pakka, minus to minutter, så den blir "al dente". Sil av vannet og skyll under kaldt vann.
  5. Tilsett spagettien i kjelen, og bland sammen. Ta en gaffel og ei skje, snurr spagettien og sausen til baller, og legg dem i muffinsformene. Gjenta til alle formene er fylt. Legg revet ost på toppen.
  6. Sett muffinsformen i ovnen og stek i 10 minutter.
  7. La avkjøles i 5 minutter før servering.