Southwest Hotpot med Quorn-stykker

Skap deg litt stemning fra USAs rike sørvestlige kjøkken med denne mettende gryteretten. Søtpoteter, ris, salsa, kidneybønner og kraft kokes skånsomt sammen med Quorn-stykker, og kajennepepper blir med på festen. Dette vil bli en favoritt for familien.

Tjener 4

50 mins

Easy

435 kalorier
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 300 g Quorn-biter
  • 180 g ukokt, langkornet ris, skylt i kaldt vann
  • 200 g boks salsa
  • 150 g søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 1 boks kidneybønner, skylt og avrent
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • En klype cayennepepper
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 1 ss frisk koriander, hakket
  • 100 g ost, revet
  • 2 vårløk, kuttet i skiver

Metode

  1. I en stor kjele heller du ris, salsa, søtpoteter, kidneybønner og buljong. Bland godt, og kok over medium varme.
  2. Kok opp mens du rører jevnlig, senk så varmen og la det hele småkoke forsiktig med lokket på. La koke slik i 15 minutter, rør innimellom.
  3. Bland inn Quorn-stykker og cayennepepper, la det så småkoke videre i 15 minutter.
  4. Fjern fra varmen, krydre etter smak og kjør en gaffel gjennom blandingen; risen skal være luftig og søtpotetene myke. Rør inn hakket koriander. Strø over ost, og legg lokket på igjen så den smelter. Når retten er klar til å serveres, strør du biter av vårløk over.