Prøv denne deilige oppskriften på vegetariske linseboller med Quorn-farse - disse smaksrike bollene er ideelle om du skal ha fester eller gjester. Det beste med dem? De har et lavt innhold av mettet fett.
Tjener 4
40
mins
A Little Effort
Ingredienser
150 g Quorn-farse
1 ss olje
1/2 løk, kuttet i små terninger
2 hvitløksfedd, knust
3 ss karripulver
2 ss vann
En håndfull spinat
1 ss mynte, finhakket
2 ss koriander, finhakket
1 eggeplomme
75 g brødrasp av grovt brød
100 g puylinser
1 ss mango-chutney
1 ss revet sitronskall (kan utelates)
150 g siktet mel
250 ml kaldt vann
75 g brødrasp av grovt brød
35 g knuste papadamer
1 ss løkfrø
2 ss karripulver
1 grønn chili
100 ml yoghurt naturell
En klype sukker
Liten håndfull mynteblader
Metode
Forvarm ovnen til 200°C
Varm opp oljen i ei stor stekepanne, stek løken i 4 minutter til den er myk, tilsett hvitløk og karri og stek i 1 minutt til
Tilsett Quorn-farse, vann og spinat, og stek over medium varme i 2 minutter
Hell blandingen over i en stor bolle. Tilsett mynte, koriander, eggeplomme, brødrasp, puylinser, mangochutney og det revne sitronskallet, og sett til side før utforming
I en egen bolle blander du vann og mel til en deig
I nok en bolle blander du brødrasp, knuste papadamer, løkfrø og karri.
Del farseblandingen opp i 12 like store porsjoner, og form dem til baller, la dem få et lag med deig utenpå før de dekkes med smuleblandingen
Legg dem på et stekebrett, og stek midt i en forvarmet ovn i 17 minutter til de er lyst brune
Lag dip ved å kjøre yoghurt, grønn chili, klypen med sukker og mynteblader sammen i en foodprocessor. Server sammen med bollene
Disse deilige småbollene kan serveres på cocktailpinner som snacks eller festmat, eller serveres som en del av et måltid sammen med salat.