Linseboller med Quorn-farse

Prøv denne deilige oppskriften på vegetariske linseboller med Quorn-farse - disse smaksrike bollene er ideelle om du skal ha fester eller gjester. Det beste med dem? De har et lavt innhold av mettet fett.

Tjener 4

40 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 150 g Quorn-farse
  • 1 ss olje
  • 1/2 løk, kuttet i små terninger
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 3 ss karripulver
  • 2 ss vann
  • En håndfull spinat
  • 1 ss mynte, finhakket
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 1 eggeplomme
  • 75 g brødrasp av grovt brød
  • 100 g puylinser
  • 1 ss mango-chutney
  • 1 ss revet sitronskall (kan utelates)
  • 150 g siktet mel
  • 250 ml kaldt vann
  • 75 g brødrasp av grovt brød
  • 35 g knuste papadamer
  • 1 ss løkfrø
  • 2 ss karripulver
  • 1 grønn chili
  • 100 ml yoghurt naturell
  • En klype sukker
  • Liten håndfull mynteblader

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Varm opp oljen i ei stor stekepanne, stek løken i 4 minutter til den er myk, tilsett hvitløk og karri og stek i 1 minutt til
  3. Tilsett Quorn-farse, vann og spinat, og stek over medium varme i 2 minutter
  4. Hell blandingen over i en stor bolle. Tilsett mynte, koriander, eggeplomme, brødrasp, puylinser, mangochutney og det revne sitronskallet, og sett til side før utforming
  5. I en egen bolle blander du vann og mel til en deig
  6. I nok en bolle blander du brødrasp, knuste papadamer, løkfrø og karri.
  7. Del farseblandingen opp i 12 like store porsjoner, og form dem til baller, la dem få et lag med deig utenpå før de dekkes med smuleblandingen
  8. Legg dem på et stekebrett, og stek midt i en forvarmet ovn i 17 minutter til de er lyst brune
  9. Lag dip ved å kjøre yoghurt, grønn chili, klypen med sukker og mynteblader sammen i en foodprocessor. Server sammen med bollene
  10. Disse deilige småbollene kan serveres på cocktailpinner som snacks eller festmat, eller serveres som en del av et måltid sammen med salat.