Lager du mat til familie og venner hjemme? Prøv denne oppskriften på hollandsk potetstappe med Quorn-stykker, og server et varmende, vegetarisk måltid.
Tjener 2
45
mins
A Little Effort
532 kalorier (Per porsjoner)
Ingredienser
200 g Quorn-biter
300 g poteter, skrelt og skåret i små terninger
3 ss olivenolje
150 g gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
200 g løk, skåret i tynne skiver
100 g ferske erter
1 ts tørket timian
Til reddikblandingen:
20 g skivede reddiker
20 g skivet rødløk
20 g skivet rødkål
1 selleristilk i skiver
Metode
Legg potetene i en stor kjele. Dekk med kaldt vann og kok opp. Kok til potetene er møre, hell av vannet (men ta vare på litt av det). Mos potetene med to spiseskjeer olivenolje og potetvannet som ble igjen til du får en glatt puré.
Bland sammen ingrediensene til reddikblandingen.
I ei wokpanne eller stekepanne varmer du opp resten av oljen og har oppi gulrøtter og løk, og steker i 5 minutter over sterk varme. Skru temperaturen ned til mellomvarmt, tilsett så Quorn-biter, erter, timian og halvparten av reddikblandingen. Stek i 3 minutter, rør så inn i potetmosen.
Fordel maten på to tallerkener, og legg resten av reddikblandingen oppå som en topping.