Hollandsk Hutspot i moderne drakt

Lager du mat til familie og venner hjemme? Prøv denne oppskriften på hollandsk potetstappe med Quorn-stykker, og server et varmende, vegetarisk måltid.

Tjener 2

45 mins

A Little Effort

532 kalorier
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 200 g Quorn-biter
  • 300 g poteter, skrelt og skåret i små terninger
  • 3 ss olivenolje
  • 150 g gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
  • 200 g løk, skåret i tynne skiver
  • 100 g ferske erter
  • 1 ts tørket timian
  • Til reddikblandingen:
  • 20 g skivede reddiker
  • 20 g skivet rødløk
  • 20 g skivet rødkål
  • 1 selleristilk i skiver

Metode

  1. Legg potetene i en stor kjele. Dekk med kaldt vann og kok opp. Kok til potetene er møre, hell av vannet (men ta vare på litt av det). Mos potetene med to spiseskjeer olivenolje og potetvannet som ble igjen til du får en glatt puré.
  2. Bland sammen ingrediensene til reddikblandingen.
  3. I ei wokpanne eller stekepanne varmer du opp resten av oljen og har oppi gulrøtter og løk, og steker i 5 minutter over sterk varme. Skru temperaturen ned til mellomvarmt, tilsett så Quorn-biter, erter, timian og halvparten av reddikblandingen. Stek i 3 minutter, rør så inn i potetmosen.
  4. Fordel maten på to tallerkener, og legg resten av reddikblandingen oppå som en topping.