Quorn-farse, søtpotet og burrito med sortbønne-chipotle

Tilfør litt krydder på middagsbordet med denne friske og smakfulle meksikanskinspirerte oppskriften, fylt med Quorn-farse, søtpotet og sorte bønner. Denne burritoen er en deilig rett, proppfull av smak. Hvis du vil, kan du gjøre den enda hetere med litt ekstra chipotle, også!

Tjener 4

65 mins

A Challenge

845 kalorier
(Per porsjoner)

28.4g av fett

Ingredienser

For chilien:

  • 1 pakke Quorn-farse
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor løk, kuttet i små terninger
  • 4 fedd hvitløk, knuste
  • 1 ts kvernet spisskummen
  • 1 ts kvernet koriander
  • 1 ts røkt paprika
  • 2 ts chipotle chili-pasta
  • 400g hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 400g hermetiske sorte bønner, avsilt
  • Salt og sort pepper etter eget ønske

For søtpoteten:

  • 1 søtpotet, skrelt og delt i to centimeter store terninger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts chipotle-flak
  • 1 ts røkt paprika

For salsaen:

  • 200g cherrytomater
  • 1/2 løk, kuttet i små terninger
  • ½ stor, rød chili, med frøene fjernet og finhakket
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • Salt og sort pepper etter eget ønske

For servering:

  • 4 store tortilla fullkornwraps
  • 200g kokt langkornet ris
  • Fersk, hakket koriander
  • Isbergssalat
  • Delt avocado
  • Raspet ost
  • Rømme

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180°C / 160°C Varmluft / Gass 4. Plasser søtpotet-terningene i en ovnsform og dekk over med olivenoljen, røkt paprika og chipotle-flak. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter. I mellomtiden kan du begynne på chilien.
  2. Plasser en wokpanne på medium varme og tilsett oljen. Når det er varmt, tilsett løken og fres i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk sammen med spisskummen, koriander, røkt paprika og chipotle og la det koke i to minutter til. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpureen og Quorn-farsen. La det koke i ti minutter. I mellomtiden tar du søtpotetene ut av ovnen. Tilsett de sorte bønnene og de stekte søtpotetene til chilien, og la deretter det hele koke i fem minutter ekstra før du slår av varmen.
  3. For å lage salsaen kombinerer du alle ingrediensene i en bolle og setter til siden.
  4. For å lage burritoene tar du fire store fullkorns-tortillawraps og varmer dem forsiktig i ovnen eller på en stekepanne. Når de er varme legger du dem flatt, og fordeler ris, koriander, chili, salsa, salat, avocado, raspet ost og rømme på alle fire. For å brette burritoen tar du tak i den ene siden av wrapen, bretter den over midten og klemmer fyllet inni sammen med faste fingre, slik at det blir en rull. Deretter dytter du hver side inn mot midten av burritoen og ruller den til den blir stram og sitter sammen i "sømmen". Del i to før servering.
  5. Oppskriften er for 4 personer, med en burrito per porsjon.