Skip to main content

BBQ Teriyaki Quornfileter- og Ananasbuddhabolle

A bowl filled a salad of quinoa, lettuce, red cabbage, red pepper, carrot, spring onion, edamame, cucumber, and radish, topped with two skewers of grilled Quorn Fillet pieces and pineapple and coriander, chilli, sesame seeds, peanuts, and wedges of lime.

Hold deg frisk og sunn denne sommeren med vår orientalskinspirerte og smaksrike buddhabolle. Den er perfekt for grillen, men kan også lages i en grillpanne.

Tjener 4

40 mins

Litt innsats

280 kalorier
(Per porsjoner)

8.9g av fett

20 g fiber
(Per porsjoner)

A bag of Quorn Fillets showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Laget med Quorn-fileter

Rik på protein

Glutenfri

Ingen soya

Ingredienser

Spyd:

  • 1 pakke Quorn-fileter, tint
  • 2 skiver ananas, fersk eller fra boks

Teriyakimarinade:

  • 150ml vann
  • 3 spiseskjeer tamari
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 spiseskje mirin
  • 1/2 spiseskje lønnesirup
  • 1/2 spiseskje arrowrot
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 spiseskje fersk ingefær, revet
  • 1/4 teskje sort pepper

Salat:

  • 1 pakke ferdigkokt quinoa
  • 80g romersalat, strimlet
  • 50g rødkål, strimlet
  • 1/2 rød paprika, tynt skåret
  • 1 gulrot, strimlet
  • 2 vårløk, tynt skåret

Garnityr:

  • 80g edamamebønner
  • 1/2 slangeagurk, skåret i bånd
  • 4 reddiker, tynt skåret
  • 5g fresk koriander, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 spiseskje ristede sesamfrø
  • 1 spiseskje peanøtter, knust
  • 4 limebåter

Metode

  1. For å lage spydene putt Quornfiletene og ananasen på gjennomvåte trespyd og sett til side.
  2. For å lage teriyakimarinaden, ta alle ingrediensene i en liten gryte og sett varmen på medium. Bland alle ingrediensene sammen frem til sausen tykner. Pensle 3/4 av miksen på spydene.
  3. Legg spydene på en varm gass- eller kullgrill og grill i 12-15 minutter. Snu spydene med jevne mellomrom for å sørge for at de blir gjennomstekt. Når de er ferdige ta filetene og ananasen av spydene. Kutt filetene diagonalt og skjær ananasen i små biter. Sett så til side.
  4. For å lage salaten, ta en stor bolle og bland quinoa, salat, rødkål, rød paprika, gulrot og vårløk sammen. Legg opp salaten i fire serveringsboller og plasser de grillede filetene, grillet ananas, edamamebønnene, agurkbåndene og reddikene på toppen i tråd med buddhabollestilen. Garner bollene med koriander, rød chili, sesamfrø, knuste peanøtter og limebåter. Drypp resten av teriyakimarinaden over før servering.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter