BBQ Teriyaki Quornfileter- og Ananasbuddhabolle

Hold deg frisk og sunn denne sommeren med vår orientalskinspirerte og smaksrike buddhabolle. Den er perfekt for grillen, men kan også lages i en grillpanne.

Tjener 4

40 mins

A Little Effort

280 kalorier
(Per porsjoner)

8.9g av fett

20 g fiber
(Per porsjoner)

Ingredienser

Spyd:

  • 1 pakke Quorn-fileter, tint
  • 2 skiver ananas, fersk eller fra boks

Teriyakimarinade:

  • 150ml vann
  • 3 spiseskjeer tamari
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 spiseskje mirin
  • 1/2 spiseskje lønnesirup
  • 1/2 spiseskje arrowrot
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 spiseskje fersk ingefær, revet
  • 1/4 teskje sort pepper

Salat:

  • 1 pakke ferdigkokt quinoa
  • 80g romersalat, strimlet
  • 50g rødkål, strimlet
  • 1/2 rød paprika, tynt skåret
  • 1 gulrot, strimlet
  • 2 vårløk, tynt skåret

Garnityr:

  • 80g edamamebønner
  • 1/2 slangeagurk, skåret i bånd
  • 4 reddiker, tynt skåret
  • 5g fresk koriander, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 spiseskje ristede sesamfrø
  • 1 spiseskje peanøtter, knust
  • 4 limebåter

Metode

  1. For å lage spydene putt Quornfiletene og ananasen på gjennomvåte trespyd og sett til side.
  2. For å lage teriyakimarinaden, ta alle ingrediensene i en liten gryte og sett varmen på medium. Bland alle ingrediensene sammen frem til sausen tykner. Pensle 3/4 av miksen på spydene.
  3. Legg spydene på en varm gass- eller kullgrill og grill i 12-15 minutter. Snu spydene med jevne mellomrom for å sørge for at de blir gjennomstekt. Når de er ferdige ta filetene og ananasen av spydene. Kutt filetene diagonalt og skjær ananasen i små biter. Sett så til side.
  4. For å lage salaten, ta en stor bolle og bland quinoa, salat, rødkål, rød paprika, gulrot og vårløk sammen. Legg opp salaten i fire serveringsboller og plasser de grillede filetene, grillet ananas, edamamebønnene, agurkbåndene og reddikene på toppen i tråd med buddhabollestilen. Garner bollene med koriander, rød chili, sesamfrø, knuste peanøtter og limebåter. Drypp resten av teriyakimarinaden over før servering.