Som om pizza ikke var herlig nok i seg selv, så blir den enda bedre når den toppes med vår Quorn-farse i sloppy joe-stil. Denne familiefavoritten er enkel å gjøre klar og enkel å elske.
Tjener 4
25
mins
Easy
440 kalorier (Per porsjoner)
Ingredienser
300 g Quorn-farse
1 ss olivenolje
1 løk, i terninger
4 ss BBQ-saus (oppskrift nedenfor hvis det trengs)
1 ss vegetarisk worchestersaus
4 ss ketchup
2 ts sennep
2 ss mais på boks
2 x 25 cm pizzabunner
1 ss tomatpuré
100 g Monterey Jack-ost, revet
En håndfull ruccolablader til servering
8 ss mørkt, brunt sukker
2 ss eplesidereddik
1 ss honning
½ ts vegetarisk worchestersaus
½ ts malt allehånde
¼ ts hvitløkspulver
½ ts cayennepepper
1 ss flytende røyk
150 ml ketchup
Metode
Forvarm stekeovnen til 180°C.
Forvarm oljen i ei jernpanne over middels varme og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den er myk. Rør inn BBQ-sausen, worchestersausen, ketchup og sennep og sørg for at det gjennomvarmes. Ha i Quorn-farsen og maisen, og fortsett å steke i 2-3 minutter. Fjernes så fra varmen.
Plasser pizzabunnene på bakepapir, pensle med tomatpuréen og dryss en fjerdedel av osten over. Ha på pizzafyllet, og dryss den resterende osten på toppen.
Stek i 15-20 minutter til pizzaen er gyllen, ta den ut av ovnen og strø litt ruccola over.
Server gjerne sammen med en tomat-og-basilikum-salat. For et mer kryddersterkt alternativ kan du prøve å erstatte halvparten av BBQ-sausen med Sriracha-saus. Hvis det er BBQ-saus til overs kan den oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil to uker.