Skip to main content
  1. Home
  2. Mycoprotein

Mycoprotein

En sunn og næringsrik kilde til protein

Det er viktig for oss her hos Quorn® å kunne hjelpe deg med å tilberede måltider som smaker deilig, vi har en visjon om å lage mat med nærende protein som er godt for både deg og kloden. Det er derfor alle Quorn-produkter inneholder mycoprotein.

Hva er mycoprotein?

Mycoprotein er en kilde til protein av høy kvalitet, som har et høyt innhold av kostfiber, et lavt innhold av mettede fettsyrer, og som ikke inneholder kolesterol. Når vi produserer mycoprotein tar vi ikke utgangspunkt i animalske produkter, men i naturlige, næringsrike sopper. Disse soppene har navnet Fusarium venenatum.

Det er denne tradisjonelle fermenteringsprosessen — som også benyttes i fremstillingen av brød, øl og yoghurt — vi bruker til å dyrke mycoprotein. Og fordi produksjonen av mycoprotein benytter 90 % færre land- og vannressurser enn produksjonen av enkelte animalske kilder til protein[1], er det et svært godt eksempel på en bærekraftig og næringsrik proteinkilde som kan nære den voksende verdensbefolkningen.

Datakilder: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2018)

Lær mer om hvordan Quorn lages

Se videoen vår for å lære mer om hvordan Quorn® lages. Vi har en annerledes tilnærming til proteinproduksjon, og bruker mycoprotein i alle Quorn-produktene, for klodens skyld.

Se våre produkter

Miljømessige fordeler ved mycoprotein

Mycoprotein er en unik og næringsrik proteinkilde som er skånsom mot planeten vår.

Mycoproteins klimaavtrykk er 10 ganger lavere enn ved produksjon av storfekjøtt, og4 ganger lavere enn ved produksjon av kyllingkjøtt†[1]

Produksjonen av mycoprotein krever 20 ganger lavere enn ved produksjon av storfekjøtt, og6 ganger mindre vann enn produksjon av kyllingkjøtt†[1]

Carbon Trust har sertifisert mycoproteins klimaavtrykk siden 2012 hvilket gjør mycoprotein til den første kjøttfrie proteinkilde som har blitt anerkjent på denne måten av en tredjepartsorganisasjon.[1]

Hvordan brukes mycoprotein i Quorn-produkter?

Mycoprotein er en utrolig allsidig ingrediens. Den finnes i Quorn-produkter og hjelper oss til å sikre den fantastiske smaken og teksturen som våre produkter er kjent og elsket for. Se flere spennende produkter og oppskrifter på vår hjemmeside — og gjør måltidene dine enda bedre.

Hvis du gjerne vil vite mer om mycoprotein, så gå til www.quornnutrition.com