Oppskrifter

Pizzasnurrer

Barn vil elske disse pizzasnurrene til lunsj, middag eller som en ettermiddags-snack. Men de er fine forretter - også for voksne.

Tjener 12

30 minutter

Litt innsats

198 kalorier
(Per porsjoner)

Laget med Quorn-farse

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soya

Ingredienser

  • 150 grams-pakke med Quorn-farse
  • ½ ss vegetarisk worchestershire-saus, eller soyasaus
  • 1 ts oregano
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ball med vegetarisk mozzarella, revet
  • 10 g revet, vegetarisk Emmentalerost
  • Til deigen
  • 300 g hvetemel
  • 5 g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Metode

  1. Forvarm ovnen til 240°C. For å lage deigen heller du melet i en stor bolle og rører inn gjær og salt. Lag en fordypning, hell 2 dl lunkent vann og 1 ss olivenolje oppi og rør det inn med ei tresleiv til du får en myk og ganske fuktig deig. Hell den ut på en lett melet overflate og kna i fem minutter til den er myk. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og sett til å heve på et lunt sted i 40-60 minutter, til den har nådd dobbelt størrelse.
  2. Imens har du olje i en mellomstor stekepanne og legger Quorn-farsen oppi. Stek i to minutter, før du har i ei spiseskje tomatpuré, samt vegetarisk worchestershire-saus eller soyasaus, og oregano. Rør om og fjern fra varmen.
  3. Fjern deigen fra bollen og kna raskt for å fjerne overflødig luft. Rull deigen ut til ca. 1 cm tykkelse (ca. 20 x 25 cm). Smør på den gjenværende tomatpuréen. Strø farseblandingen på toppen, og trykk lett ned slik at den synker ned i deigen. Legg mozzarella og emmentaler på toppen. Rull sammen til ei pølse, og skjær den i 2 cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrett og la dem heve i 10 minutter.
  4. Stek i ovnen i 10 minutter, dekk så til og fortsett stekingen i 2-4 minutter til, til deigen er gyllen.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter