Oppskrifter

Perlebygg-risotto med Quorn-stykker

Gjør deg klar for en smakssensasjon. Mini-plommetomater, revet sitronskall, hvitløk, paprikapulver, hakket persille, spinat - og gylne, stekte Quorn-stykker. Det hele er servert på en seng av perfekt tilberedt perlebygg, og toppet med en deilig, kremete yoghurt-dip med myntesmak. En super familierett, og en mektig og åh så smakfull rett man bare må unne seg.

Tjener 4

25 minutter

Litt innsats

469 kalorier
(Per porsjoner)

Laget med Quorn-biter

Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett

Ingredienser

  • 1 pakke Quorn-biter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk, i skiver
  • ½ rød paprika, i skiver
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts malt paprika
  • 120 g perlebygg
  • 6 dl varm grønnsaksbuljong
  • 100 g miniplomme- eller cherrytomater
  • 100 g spinat
  • Revet skall av ½ sitron
  • 2 ss persille, hakket
  • Salt og sort pepper, etter smak

Metode

  1. Varm 1 spiseskje av oljen og stek sjalottløk og paprika forsiktig i 3-4 minutter til de har blitt myke. Rør inn hvitløk og paprikapulver og stek i 1-2 minutter til.
  2. Tilsett perlebygg og grønnsaksbuljong. Kok opp og la småkoke i omtrent 20 minutter til kraften har fordampet og perlebyggen er kokt.
  3. Imens varmer du 1 ss matolje i en sautépanne og steker Quorn-stykkene i 5-6 minutter til de er gjennomstekt. Holdes varme til senere.
  4. Del tomatene i to, legg dem på et stekebrett og dryss litt olje over. Bak dem i ovnen i 8-10 minutter til de er gyllent brune.
  5. Rør stekte tomater, sitronskall og persille inn i risottoen, og bruk en skje til å legge det over på to tallerkener, før du legger Quorn-stykkene på toppen.

Tips: Om du ønsker å få pakket flere grønnsaker inn i Quorn-risottoen din, kan du mykne noen spinatblader ved å velte dem inn i retten mot slutten av tilberedningstiden

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter