Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små filer med informasjon som gjør at vi kan opprettholde din tilkobling til nettstedet. Disse informasjonskapslene brukes ikke til å innhente eller lagre personlig identifiserbar informasjon.

Vanligespørsmål

Quorn er et merkenavn for vegetarisk avkjølt og frossenmat. Quorn-produktenes viktigste ingrediens er mykoprotein – en ernæringsmessig sunn proteinkilde som er naturlig lav i mettet fett og rik på protein og fiber. Quorn-produktene ligner kjøtt i smak, utseende og tekstur, perfekt hvis du vil lage nydelige vegetarretter, eller vil lage sunnere varianter av dine favorittmiddager.

Quorn-produktenes viktigste ingrediens er mykoprotein, som er en naturlig forekommende og en ernæringsmessig sunn proteinkilde fra soppfamilien. Mykoprotein lages gjennom gjæring på samme måte som gjæring av gjær i brød. I motsetning til andre kjøttalternativer, har ikke Quorn-produktene en kraftig ettersmak. De har gode evner til å absorbere smaker som brukes i matlaging, noe som bidrar til et velsmakende måltid.

Ja! Quorn-produktene er et utmerket tillegg til ethvert sunt kosthold og livsstil. Quorn-produktene inneholder lite fett, mye fiber og er en sunn proteinkilde. Quorn-produktene bidrar til å redusere kjøttforbruk, støtter hjertets helse, hjelper med vektstyring, og er skånsomme for miljøet. Våre produkter kopierer smaken og teksturen av kjøtt, men med færre kalorier og mindre fett og kolesterol.

En av hovedgrunnene til at Quorn ble utviklet, var å være en del av løsningen på den voksende globale befolkningens økende behov for protein. Buskap er en svært ineffektiv proteinkilde og det er derfor et mer bærekraftig alternativ å spise Quorn-produkter i stedet for kjøtt. For eksempel er CO2-utslippene fra Quorn Vegetardeig opptil 90 % mindre enn for oksekjøtt. Dermed er Quorn-produktene bedre for deg og bedre for planeten.

Tilfeller med allergiske reaksjoner overfor Quorn-produktene er svært sjeldne, men det er vanskelig å snakke om din individuelle situasjon. Proteiningrediensen i Quorn-produktene, mykoprotein, er et medlem av soppfamilien, og er rik på protein og fiber som kan forårsake intoleranse hos enkelte personer. 

Alle Quorn-produktene oppfyller vegetariske kostholdsstandarder, men de fleste Quorn-produktene inneholder en liten mengde eggehvite fra frittgående høns. Vi arbeider med et utvidet utvalg av veganprodukter og vil si fra så snart de er perfeksjonert.

Vi er stolte av å si at vårt produktutvalg i Europa bruker egg fra frittgående høns. Bruk av egg bidrar til den flotte teksturen til Quorn-produktene. Egg bidrar til å binde mykoprotein og andre ingredienser sammen.

Alle Quorn-produktene er helt vegetariske, og vi er stolte over å kunne si at vi ikke bruker animalsk løype.

Quorn-produktenes unike proteinbase, mykoprotein, er ikke en genmodifisert organisme. Som et merke for vegetarprodukter, er vår viktigste oppgave å sørge for at våre produkter er frie for genetisk modifiserte ingredienser. Vi jobber grundig med ingrediensleverandørene våre for å sikre dette.

Vegetardeig, Biter og Fileter fra Quorn egner seg for et glutenfritt kosthold. Alle allergener er tydelig merket bak på emballasjen sammen med ingredienslisten og delen med allergiråd.

Alle allergener er tydelig merket på baksiden av hver pakke i delen med ingredienserklæringen. Det er viktig å vite at Quorn-produktene kan inneholde allergener som egg, melk, og hvete. Hovedingrediensen i Quorn-produktene, mykoprotein, er ikke en allergen, som definert av Food Standards Agency. Siden det er rikt på protein og fiber, kan det føre til intoleranse hos enkelte personer.

Hos Quorn er målet å holde bruken av palmeolje på et minimum. For øyeblikket inneholder noen få av våre produkter palmeolje – det er vårt mål å bruke kun 100 % atskilt, bærekraftig palmeolje innen utgangen av 2015. Vi er medlemmer av RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) og derfor forpliktet til å jobbe tett sammen med våre leverandører for å bruke kun bærekraftige kilder.

De fleste av våre produkter produseres på nøttefrie steder, men for tiden produseres noen Quorn-produktene på steder som kan inneholde nøtter.

De fleste av våre produkter inneholder ikke melke- eller laktoseingredienser, men de produseres i fasiliteter som behandler melke- og laktoseingredienser. Alle allergener er tydelig merket bak på emballasjen sammen med ingredienslisten og delen med allergiråd.

Quorn har vært på markedet i Europa siden 1985.  Det støttes som en trygg matvare av de største tilsynsorganene over hele verden, inkludert Food og Drug Administration (FDA), og Storbritannias Food Standards Agency (FSA), som er blant verdens strengeste regulatorer for matsikkerhet.

Quorn-produktene er enkle å tilberede. De kan lages i ovnen, på grillen, komfyen eller i mikrobølgeovnen. De kan tilberedes på samme måte som kjøtt og fugl, men det går som oftest mye fortere.

Desverre kan vi ikke påvirke enkeltstående butikker til å lagerføre våre produkter. Vi presenterer og tilbyr våre produkter til alle kjeders hovedkontor. Om du har problemer med å finne Quorn-produkter foreslår vi at du kontakter din lokale butikk og forteller at du gjerne ønsker å handle våre produkter i deres butikk.

Quorn-produktene er helt sikre for barn og spedbarn å spise, men på grunn av det høye energiinntaket som et voksende barn behøver anbefaler vi ikke at Quorn-produktene erstatter kjøtt fullt og helt. Dette gjelder barn som er yngre enn 3 år og spedbarn. Som en del av et velbalansert kosthold er Quorn-produktene helt sikre å servere til barn.