Quorn Paella-oppskrift

En ny tilnærming til denne klassiske, spanske godretten - Paella med Quorn er spekket med ingredienser som gir deg vann i munnen: grønne og gule paprika i friske farger, grønne bønner og søte tomater, stekt sammen med Quorn-stykker og ris. Den er nydelig krydret for å oppnå den rette, autentiske smaken, med hvitløk, røkt paprikapulver, safran og chilipulver. Og garnityren av nykuttet persille, oliven og sitronbåter gir deg en vakker rett verdig en dronning, eller en konge.

Tjener 5

30 mins

A Little Effort

350 kalorier
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 300 g Quorn-biter
  • 1 pakke vegetariske Chorizo-biter
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 løk, finskåret
  • 1 rød paprika, frøene fjernet, finskåret
  • 1 gul paprika, frøene fjernet, finskåret
  • 200 g fine grønne bønner, delt i småbiter
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2 ts røkt paprika
  • Et par tråder med safran
  • 1 ts mildt chilipulver
  • 250 g langkornet ris
  • 900 ml vegetabilsk kraft (lages med to buljongterninger)
  • 100 g kokte bønner etter eget valg - svartøyebønne, kidneybønner o.l.
  • 400 g ferske tomater, skrelt og kuttet opp
  • 200 g frosne erter
  • 3 ss persille, grovhakket
  • Smak til med salt og nykvernet pepper
  • Oliven og sitronbåter til pynt (valgfritt)

Metode

  1. Forvarm 1 spiseskje olje i en stor stekepanne og stek løk, paprika og bønner i 3 minutter, ha i hvitløk og urter og stek i ytterligere 2 minutter.
  2. Rør inn ris og kraft, del og la småputre i 20 minutter, rør ofte.
  3. Samtidig, varm resten av oljen og stek Quornbitene i 2 - 3 minutter til de er gylne, sett til side.
  4. Skru ned varmen, ha i Quornbiter, vegetar-chorizo, tomater, erter og grønne bønner og fortsett å steke i 5 minutter. Krydre etter behag. Skru av varmen og dryss over grovhakket persille.
  5. Pynt med oliven og sitronbåter.