Meksikansk tacoskål med korianderris

Kos deg med en røkt variant av den tradisjonelle tacoen med denne chipotle-fylte oppskriften. Chipotle-puré, hvitløk og løk skaper et herlig akkompagnement til den meksikanske salsaen, rømmen og de sprø tortilla-skålene. En enkel rett som garantert får med seg hele familien.

Tjener 4

20 mins

Easy

540 kalorier
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 175 g Quorn-biter
  • 2 ss matolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 ts kanel
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 50 g rosiner
  • 1 ss chipotle-pasta
  • 1 ss kakao
  • 60 g ristede pinjekjerner
  • 2 poblano-chilier, varmet i 2-3 minutter i en tørr sautépanne, så rehydrert i grønnsakskraften i 10 minutter (bruk grillede, røde paprika hvis chiliene ikke er å få tak i)
  • 150 ml grønnsakskraft
  • Juicen fra 1 lime
  • Rømme til serveringen
  • 4 mais- eller hvetetortillaer (ca. 25 cm i diameter)
  • 1 liten rødløk skåret i ringer
  • 1 stor tomat, skåret i små terninger
  • 1 liten løk, skåret i små terninger
  • En liten bunt frisk koriander, finhakket
  • Juicen fra ½ lime
  • En klype salt og sort pepper
  • 320 g kokt hvit ris, varm
  • 1 stor rødløk, bakt og grovhakket
  • 1 rød paprika, bakt og grovhakket
  • 1 stor bunt frisk koriander, kun blader, hakket
  • Juice og skall fra 1 lime

Metode

  1. Forvarm 1 ss olje på middels varme og stek Quorn-stykkene i 4-5 minutter til de blir gylne. Fjern stykkene, og stek løken i den samme oljen. Ha i kanel, hvitløk, rosiner, chipotle-pasta, kakaopulver, ristede pinjekjerner, poblano-chili, grønnsakskraft og limejuice. Kok opp ingrediensene, og ha dem så over i en foodprosessor og kjør til en ganske glatt masse. Ha det tilbake til pannen, varm forsiktig opp, og bland inn de sauterte Quorn-stykkene.
  2. For å lage tortillaskålene, må du sette et stekebrett i en forvarmet stekeovn (170°C) med en lett smurt metallbolle med flat bunn, ca. 10-12 cm i diameter og 10 cm høy (eller en annen type ildfast form). Dander en tortilla over toppen på den, og la den ligge på i ca. 6-8 minutter til den blir sprø. Løft den forsiktig av bollen. Gjør det samme med de andre tre tortillaene. Sett dem til side til du skal bruke dem.
  3. For å lage meksikansk salsa blander du sammen alle ingrediensene og krydrer etter smak. Dekk til og sett i kjøleskap til du skal bruke den.
  4. Bland risen med løk, paprika, koriander og limejuice. Krydre etter smak
  5. Fyll hver skål med korianderris og topp med Quorn-molesausen, rømme og meksikansk salsa.

Tips: Hvis du liker sterkere saker, kan du gjøre det hele litt hottere med litt chilisaus eller chilipulver

Eller: Hvis du lager mat til folk som ikke er så glad i koriander, kan du erstatte det med persille