Katsu-karri med Quorn-stykker

Himmelske smaker fra Østen, med ferske gulrøtter, løk og hvitløk, kokosmelk, urter og krydder, i kombinasjon med smakfulle Quorn-stykker. Servert med en garnityr av revet sitron, limejuice og koriander, og med klebrig ris og japanske pickles oppnår du en perfekt harmoni på tallerkenen. En utsøkt måltidsidé.

Tjener 4

70 mins

A Little Effort

226 kalorier
(Per porsjoner)

Ingredienser

  • 300 g Quorn-biter
  • 1 ss kokosolje
  • 1 løk, skrelt og oppskåret
  • 5 hele hvitløksfedd, skrelt
  • ½ ts ingefær, finkuttet
  • 2 gulrøtter, skrelt og oppskåret
  • 1½ ss karripulver av medium styrke
  • ½ ts garam masala
  • 1 ss soyasaus med redusert saltinnhold
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ts honning
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss olje
  • ½ ts revet skall og juice av lime
  • 2 ss hakket koriander

Metode

  1. Varm opp kokosoljen i ei panne, ha oppi løk, hvitløk, ingefær og sautér i 2 minutter. Rør inn gulrot og la svette langsomt i 15 minutter med lokket på, mens du rører innimellom, til de er myke og begynner å bli karamellisert.
  2. Rør inn karripulver og garam masala og stek i 1 minutt. Hell oppi soyasaus, grønnsaksbuljong, kokosmelk, honning og laurbærblad. Kok opp, skru så ned varmen og la småkoke i 20 minutter.
  3. Fjern laurbærbladet og bruk blender på sausen til den får en jevn konsistens, sett den tilbake på lav varme igjen.
  4. Forvarm 1 ss olje på medium varme, og stek Quorn-stykkene i 8 minutter.
  5. Ha de stekte Quorn-stykkene i sausen sammen med revet limeskall, juice og koriander, smak så til med salt og nykvernet pepper. Server med klebrig thai-ris, japanske pickles og salat.