Skip to main content

Katsu-karri med Quorn-stykker

Vegetarian Japanese Katsu Curry, made with Quorn Pieces, carrots, coconut milk, herbs, spices, served with rice, lettuce and pickles.

Himmelske smaker fra Østen, med ferske gulrøtter, løk og hvitløk, kokosmelk, urter og krydder, i kombinasjon med smakfulle Quorn-stykker. Servert med en garnityr av revet sitron, limejuice og koriander, og med klebrig ris og japanske pickles oppnår du en perfekt harmoni på tallerkenen. En utsøkt måltidsidé.

Tjener 4

70 mins

Litt innsats

226 kalorier
(Per porsjoner)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Laget med Quorn-biter

Rik på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mettet fett

Ingredienser

  • 300 g Quorn-biter
  • 1 ss kokosolje
  • 1 løk, skrelt og oppskåret
  • 5 hele hvitløksfedd, skrelt
  • ½ ts ingefær, finkuttet
  • 2 gulrøtter, skrelt og oppskåret
  • 1½ ss karripulver av medium styrke
  • ½ ts garam masala
  • 1 ss soyasaus med redusert saltinnhold
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ts honning
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss olje
  • ½ ts revet skall og juice av lime
  • 2 ss hakket koriander

Metode

  1. Varm opp kokosoljen i ei panne, ha oppi løk, hvitløk, ingefær og sautér i 2 minutter. Rør inn gulrot og la svette langsomt i 15 minutter med lokket på, mens du rører innimellom, til de er myke og begynner å bli karamellisert.
  2. Rør inn karripulver og garam masala og stek i 1 minutt. Hell oppi soyasaus, grønnsaksbuljong, kokosmelk, honning og laurbærblad. Kok opp, skru så ned varmen og la småkoke i 20 minutter.
  3. Fjern laurbærbladet og bruk blender på sausen til den får en jevn konsistens, sett den tilbake på lav varme igjen.
  4. Forvarm 1 ss olje på medium varme, og stek Quorn-stykkene i 8 minutter.
  5. Ha de stekte Quorn-stykkene i sausen sammen med revet limeskall, juice og koriander, smak så til med salt og nykvernet pepper. Server med klebrig thai-ris, japanske pickles og salat.

INSPIRASJON TIL OPPSKRIFTER

Se alle oppskrifter