Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små filer med informasjon som gjør at vi kan opprettholde din tilkobling til nettstedet. Disse informasjonskapslene brukes ikke til å innhente eller lagre personlig identifiserbar informasjon.

Oppskrifter FOR ALLE

Hjemmelaget glutenfri pizza med Quornbiter

serves
Porsjoner 3 - 4
cooking time
30 Minutter
serves
459 cals * Per Serving

Du klarer knapt å vente med å sette tennene i denne appetittvekkende, smakfulle pizzaen som er toppet med Quornbiter rullet i chiliflak, oregano og hvitløk. Den er stekt gyllenbrun og de deilige Quornbitene må dele oppmerksomheten med paprika, svarte oliven, hvitløk og fersk basilikum. Den er glutenfri og ser fantastisk ut. Hva kunne være mer fristende?

Ingredienser

  • 150 g Quornbiter
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts chiliflak
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts svart pepper
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 rødløk, finskåret
  • ½ oransje paprika, finskåret
  • ½ gul paprika, finskåret
  • 1 ss svarte oliven, delt i to
  • 50 g ost, revet, eller 1 mozarella-klump, revet i biter
  • Revne basilikumblader
  • Ingredienser til pizzabunnen
  • 250 g glutenfritt mel
  • 2 ts xanthangummi
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 50 g smør
  • 75 g cheddar, revet
  • 2 ss gressløk, om du har
  • 200 ml lettmelk
  • Ingredienser til tomatsaus
  • 4 ss tomatpuré
  • 60 ml grønnsakskraft
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • Bukett fersk basilikum, hakket
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220°C

For å lage pizzabunnen, sikt mel, xanthangummi og bakepulver i en bolle. Arbeid inn smøret og rør inn ost og hakket gressløk. Ha i melken litt etter litt for å lage en myk deig. Dekk med plastfilm og sett til side.

Ha chiliflak, oregano, salt og pepper og hvitløk i en bolle og kast Quorn kjøttfri kyllingbiter i blandingen til de er dekket jevnt.

Varm opp 1 ss av olivenoljen i stekepannen på middels varme og stek Quornbitene i 4-5 minutter til de er gyllenbrune. Fjern fra varmen og sett til side.

Varm resten av oljen i en stor stekepanne, ha i løk og paprika.

For å lage tomatsausen, kombiner alle ingrediensene og bland godt.

Del deigen i to baller. Rull ut hver ball til den er 1 cm tykk. Pensle med olje, ha på tomatsausen på toppen av pizzaen og topp det hele med løk, paprika, Quornbiter og oliven. Dryss over revet ost eller revet mozarella og basilikumblader, og stek midt i ovnen i 20 minutter til den er gyllenbrun.
Print oppskrift
Andre oppskrifter du kan prøve