Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små filer med informasjon som gjør at vi kan opprettholde din tilkobling til nettstedet. Disse informasjonskapslene brukes ikke til å innhente eller lagre personlig identifiserbar informasjon.

Oppskrifter FOR ALLE

BBQ-pizza med Quorn-farse

serves
Porsjoner 4 - 6
cooking time
25 Minutter
serves
440 cals * Per Serving
serves
3.8g sat fat * Per Serving

Ingredienser

  • 300 g Quorn-farse
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, i terninger
  • 4 ss BBQ-saus (oppskrift nedenfor hvis det trengs)
  • 1 ss vegetarisk worchestersaus
  • 4 ss ketchup
  • 2 ts sennep
  • 2 ss mais på boks
  • 2 x 25 cm pizzabunner
  • 1 ss tomatpuré
  • 100 g Monterey Jack-ost, revet
  • En håndfull ruccolablader til servering
  • 8 ss mørkt, brunt sukker
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • ½ ts vegetarisk worchestersaus
  • ½ ts malt allehånde
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ½ ts cayennepepper
  • 1 ss flytende røyk
  • 150 ml ketchup

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180°C. 

Forvarm oljen i ei jernpanne over middels varme og stek løken forsiktig i 4-5 minutter til den er myk. Rør inn BBQ-sausen, worchestersausen, ketchup og sennep og sørg for at det gjennomvarmes. Ha i Quorn-farsen og maisen, og fortsett å steke i 2-3 minutter. Fjernes så fra varmen. 

Plasser pizzabunnene på bakepapir, pensle med tomatpuréen og dryss en fjerdedel av osten over. Ha på pizzafyllet, og dryss den resterende osten på toppen.

Stek i 15-20 minutter til pizzaen er gyllen, ta den ut av ovnen og strø litt ruccola over. 

Server gjerne sammen med en tomat-og-basilikum-salat. For et mer kryddersterkt alternativ kan du prøve å erstatte halvparten av BBQ-sausen med Sriracha-saus. Hvis det er BBQ-saus til overs kan den oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil to uker.

Print oppskrift
Andre oppskrifter du kan prøve